,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Dr. Vasfi Aşur: Müslümanlar mesuliyet bilinciyle Gazze'ye sahip çıkmalı

Dr. Vasfi Aşur: Müslümanlar mesuliyet bilinciyle Gazze'ye sahip çıkmalı
Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Vasfi Aşur, "Müslümanlar mesuliyet bilinci ve kıyamet günü Allah'a hesap vereceklerinin bilinciyle Gazze'ye yardım etmeliler." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Vasfi Aşur, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik katliam ve soykırımına karşı Müslümanların boykot görevini yerine getirmelerinin önemine değindi.

Dr. Vasfi Aşur, İLKHA'ya yaptığı değerlendirmede "Aksa Tufanı savaşının uzun sürmesi nedeniyle Müslümanlar tembelleşebilir, kan, savaş ve yıkım sahnelerine alışabilir. Müslümanlar bazı görevlerini ihmal edebilir. Bu nedenle diyoruz ki, Müslümanlar mesuliyet bilinci ve kıyamet günü Allah'a hesap vereceklerinin bilinciyle Gazze'ye yardım etmeliler, sahip çıkmalılar." dedi.

Aşur, "Müslümanların en önemli yükümlülüklerinden birisi de boykottur. Allah'a şükürler olsun ki boykot konusunda Müslümanların büyük bir olgunluğuna ve geniş bir halk bilincine şahit oluyoruz. Düşmanı caydırmak ve Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize destek olmak için Müslüman toplumların boykotunun etkilerini izliyoruz. Müslüman halkların boykot eylemi, siyasetçilerin, Arap ve Müslüman yöneticilerin boykot kararlarıyla birleşirse bu boykot caydırıcı ve etkili olur." ifadelerini kullandı.

Düşmanın, siyasi, diplomatik, akademik, spor ve turizm dahil her alanda boykot edilmesi gerektiğini belirten Dr. Vasfi Aşur, "Boykot kapsamlı, kitlesel, kamusal ve müşterek olmalıdır. Düşman hayatın her alanında boykot edilmelidir.  Boykot kapsamlı, kitlesel ve kurumsal olursa o zaman meyvelerini verecek ve amacına ulaşacaktır. Düşmanı boykotla caydırmayı ve Gazze'deki kardeşlerimizi desteklemeyi başaracağız. Allah doğruyu söyler ve doğru yolu gösterir." şeklinde konuştu.

İçerisinde bulunduğumuz Kudüs Haftası konusunda da değerlendirmelerde bulunan Dr. Vasfi Aşur, "Kudüs Haftası münasebetiyle yapılan açıklamalar önemlidir. Kudüs Haftası, Gazze'ye destek ve seferberlik açısından, mali cihat açısından, itikaf, oruç, dua ve umut açısından önemlidir. Zafer ancak hem maddi hem de manevi tüm sebeplere sarılarak elde edilebilir." dedi.

"Gazze'deki Müslümanlar silahla mücadele ediyor, canlarını, kanlarını ve bedenlerini feda ediyor, evlerinden ve yurtlarından oluyorlar." diyen Aşur "Ümmetin ve dünyanın özgür insanlarının, geniş bir dayanışma, maddi ve manevi araçlar da dahil olmak üzere Gazze'ye yardım etmeleri gerekir. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dediği gibi 'Müslüman Müslüman'ın kardeşidir, ona zulmetmemeli ve onu hor görmemelidir; kim kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir; kim bir Müslümanı bu dünyada bir sıkıntıdan kurtarırsa, Allah da onu kıyamet gününde bir sıkıntıdan kurtarır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55