,
  • BIST 10004.34
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

Dr. Ömer İleri: Muhalefet ortaya vizyon veya somut icraat koyamıyor

Dr. Ömer İleri: Muhalefet ortaya vizyon veya somut icraat koyamıyor
AK Parti Genel Merkezi tarafından Batman'da “2023'e Doğru Şehir Buluşmaları” etkinliği tüm ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, MKYK Üyeleri Orhan Miroğlu, Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel ve İl Koordinatörü Fikret Yeni katıldı.

dr-omer-ileri-basin-toplantisi.jpg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Cumhurbaşkanı liderliğinde 2023 seçimlerine canla başla hazırlandıklarını belirterek, dünyanın küresel anlamda enerji olsun, gıda olsun, ekonomik olsun krizlerle sınandığını söyledi.

Tüm bu krizlere rağmen Türkiye'nin, istikrarlı büyümesini devam ettirmekle beraber sabit gelirliyi korumak noktasında da gerekli tedbirleri aldığını söyleyen İleri, dün açıklanan asgari ücretin millete hayırlı olmasını diledi.

İleri: "Cumhurbaşkanımız liderliğindeTürkiye’yi ayağa kaldırma noktasında kenetlenmiş olan Ak Parti, Bir siyasi parti olmanın ötesinde, Bir davadır, Bir harekettir" dedi.

dr-omer-ileri-basin-toplantisi-001.jpg

Geçtiğimiz 20 yılda Cumhurbaşkanı liderliğindeki Ak Parti hükümetlerinin birçok kazanımlara imza attığını ifade eden İleri, bu kazanımların bazılarını şöyle sıraladı: "Vesayetin sonlandırılması. Özgürlük alanlarının geliştirilmesi. Sağlık, teknoloji, ulaştırma altyapıları konusunda atılımlar yapılması. İhracat rekorları kırılması. Milli Eğitimde evrenselleşmenin sağlanması. Terörle mücadelede yeni konseptlerin hayata geçirilmesi ve başarı sağlanması. Yerli enerji kaynaklarının tespiti ve ekonomiye kazandırılmaları noktalarında çok önemli mesafeler alındı."

Türkiye Yüzyılını inşa etmek noktasında da son derece kararlı olduklarını ifade eden İleri, Türkiye Yüzyılının neye benzeyeceğini şimdiden görmeye başladıklarını belirtti. İleri: "Vizyon toplantısının hemen akabinde milli, yerli “akıllı cihazımız” TOGG üretim bandından indirdik, takip eden hafta dünyanın sayılı büyük barajlarından biri olan Yusufeli barajını hizmete aldık. Yine Geçtiğimiz haftalarda Kızılelma insansız savaş uçağımızın ilk uçuşuna şahitlik ettik. Yerli enerji kaynakları noktasında ise, biliyorsunuz çok güzel gelişmeler yaşıyoruz. Dış politikada ise Cumhurbaşkanımız tüm dünyanın hayranlıkla izlediği hamleleri hayata geçiriyor" dedi.

dr-omer-ileri-basin-toplantisi-003.jpg

İleri, Türkiye’nin takip eden değil, takip edilen ülke olması sürecinin hızla devam ettiğini belirtti. Muhalefetin hazırlamış olduğu Anayasa ile ilgili konuşan İleri şunları kaydetti: "Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda gerçeklikten kopuk, daha çok 6'lı masanın tüm ayaklarını bir şekilde mutlu etmeye odaklanmış, 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' adı altında aslında parlamenter sistemle ilgisi olmayan, uygulanabilme noktasında ise hiç şansı olmayan bir sistem üzerine ortaya koydukları anayasa önerisini takiben, ana muhalefetin düzenlediği ve yabancı danışmanın bizzat katılmak gereği bile hissetmediği toplantılarını izledik. Ortaya çıkan ucube görüntünün 'bir teknoloji gösterisi' olarak tanımlanması ise ayrı bir traji-komik çıkış olarak hafızalarımızdaki yerini aldı. Yine geçtiğimiz hafta, vizyonunu yerli olarak geliştiremeyen ana muhalefet liderinin vizyon arayışı noktasında Almanya’da bulunduğu bir süreçte, henüz bitmemiş bir yargı süreci üzerinden İBB başkanı hakkında geliştirilmeye çalışılan mağdur algısını hep beraber ibretle izledik. Sayın cumhurbaşkanımızın zamanında verdiği demokrasi mücadelesi ile, bu sahte mağduriyet arasında benzerlik kurmaya çalışan, siyaset okumasından yoksun zihinleri de takip ettik. Tüm bunlar net olarak ortaya koymaktadır ki: Maalesef bu muhalefet Türkiye'nin geldiği olgunluk seviyesine uzaktır. Ortaya vizyon veya somut bir icraat koyamadıkları gibi, 1950 lerden beri devam eden yalan, manipülasyon ve algı yönetimi alışkanlıkları üst düzeye çıkmıştır" dedi.

AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür ise 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları kapsamında, Batman Şehir Buluşmasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

akif-gur-basin-toplantisi.jpg

Sahanın nabzını yokladıklarını belirten Gür, AK Parti olarak sahanın sesini her zaman duyduklarını ifade ederek '' Vatandaşın gündemi olan her şeyi bizim partimizinde gündemi haline getiriyoruz. Biz böyle bir parti ve oluşumuz. Başkalarının ayak oyunları ve algı oyunları bizi hiç ama hiç ilgilendirmez. Bizim hareket tarzımız 'vatandaşımız ne söylüyor ve insanımız ne istiyor?' ona göre hareket ediyoruz. İşte en güzel örneği dün biliyorsunuz vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde asgari ücrette de çok ciddi bir miktar da yükseliş trendi yakalamış olduk. Tabi bununla da yetinmiyoruz. Bir taraftan vatandaşımızın sesine kulak veriyoruz. Bir taraftan yatırım ve hizmetlerimizi hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Zamanın ruhuna ayak uyduran bir parti olduğumuzu önemle belirtiyoruz."

Konuşmaların ardından heyet cuma namazı sonrası esnaf ziyaretinde bulundu.

dr-omer-ileri-basin-toplantisi-004.jpg

dr-omer-ileri-basin-toplantisi-005.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55