,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Dr. Nevvaf Tekruri: Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar benzeri görülmemiş düzeye ulaştı

Dr. Nevvaf Tekruri: Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar benzeri görülmemiş düzeye ulaştı
​Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin sağlık durumlarının giderek kötüleştiğini, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların ise her geçen gün arttığına dikkat çekti.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen "Beytülmakdis Konuşmaları" programına konuşmacı olarak katılan Filistin Alimler Birliği Başkanı ve Dünya Alimler Birliği üyesi Dr. Nevvaf Tekruri, Kudüs'te yaşananlarla ilgili son durumu İLKHA'ya değerlendirdi.

Dr. Nevvaf Tekruri, siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının giderek arttığına dikkat çekerek, "Mübarek Kudüs ve Mescid-i Aksa özellikle İbrani yılbaşı olarak adlandırılan günde, işgalci siyonistler tarafından istismar ediliyor, Mescid-i Aksa'ya giriliyor ve tamamen işgal hedefiyle planlar ortaya koyuyorlar. Bu aşırı işgalci siyonistler, Mescid-i Aksa'ya karşı büyük cürümler işliyorlar. İşgalciler, Müslümanların egemenliği altındaki bu mübarek yerden onları çıkarmak istiyorlar." şeklinde konuştu.

"Siyonistler, saldırılarıyla Mescid-i Aksa üzerinde tam bir hakimiyet kurmak istiyorlar"

Dr. Tekruri, işgalci siyonistlerin Kudüs'e saldırmadaki amaç ve hedeflerinin, Kudüs topraklarını tamamen işgal etmek ve Beytülmakdis'te sinagog kurmak olduğuna dikkat çekti.

Tekruri, "Mescid-i Aksa'nın, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'den sonra Müslümanlar için en kutsal üçüncü yer olduğunda şüphe yoktur. Bugün siyonist işgalciler; çarpık dini ritüellerini uygulamak ve bu topraklardaki egemenliklerini kanıtlamak için Mescid-i Aksa'ya girmeye yelteniyor, Kudüs Mescidinin mekânsal bölünmesi için uğraşıyorlar. Sinagogun kurulacağı bir yer açmak için Müslümanlardan parça parça koparıyorlar. Siyonist işgalciler, bu uyguladıkları bölme hareketi ile Mescid-i Aksa üzerinde tam bir hakimiyet sağlamak istiyorlar." dedi.

"En büyük esir mübarek Mescid-i Aksa'dır"

Dr. Nevvaf Tekruri: Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar benzeri görülmemiş düzeye ulaştı

Filistin Alimler Birliği Başkanı ve Dünya Alimler Birliği üyesi Dr. Nevvaf Tekruri

Dr. Tekruri, "Bugün en büyük esir Mescid-i Aksa'dır. 55 yıldır esirdir ve esaret altında acı çekmektedir. Siyonist işgalcilerin zindanlarında tutulan binlerce esirin yanı sıra bazı esirlere 3 bin yıl gibi cezalar verilmiş durumda. Filistin halkı ise, bu esirleri o gasıpların ellerinden kurtarmak için her türlü cihat ve direnişte kararlıdır. Şüphesiz siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya saldırıları; BAE, Fas ve Bahreyn gibi Arap ülkelerinin 'normalleşme' sürecine girmesiyle birlikte daha da şiddetlendi. Bazı Arap ülkelerinin siyonistlerle normalleşmeye girmesi, halkımıza ve mukaddesatımıza karşı siyonistlerin daha fazla saldırılar düzenleyeceğine işaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Dr. Nevvaf Tekruri: Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar benzeri görülmemiş düzeye ulaştı

"Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar benzeri görülmemiş bir düzeye ulaştı"

Dr. Tekruri, işgalci siyonist tarafından yapılan saldırıların devam ettiğini ve saldırıların benzeri görülmemiş bir düzeye ulaştığını belirtti.

Dr. Tekruri, "Mescid-i Aksa'yı gasp eden Yahudi siyonistlerin, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının gerçekleştiğine şüphe yok. Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar, benzeri görülmemiş bir düzeye ulaştı. Eskiden sadece aşırılık yanlıları Mescid-i Aksa'ya girerken şimdi ise bizzat siyonist rejim tarafından korunan rahipler ve siyasetçiler o mübarek yere giriyorlar. İşgalci siyasetçiler bu girişimlerini bir seçim propagandası olarak kullanıyor ve saldırılarda adeta birbirleriyle yarışıyorlar." şeklinde kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55