,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Dr. Nevvaf Tekrûrî: Kabe namaz yönümüz ise Mescid-i Aksa da cihadımızın yönüdür

Dr. Nevvaf Tekrûrî: Kabe namaz yönümüz ise Mescid-i Aksa da cihadımızın yönüdür
Filistinli Âlimler Heyeti Başkanı Dr. Nevvaf Tekrûrî, "Kabe, namazda döndüğümüz yöndür. Mescid-i Aksa ise bizim cihadımızın yönüdür, cihat kıblemizdir." dedi.

Dünya Kudüs Haftası kapsamında İTTİHADUL ULEMA öncülüğünde Kudüs İçin Uluslararası Alimler Buluşması düzenlendi.

İTTİHADUL ULEMA'nın Diyarbakır'daki Genel Merkezi'nde düzenlenen programın ilk oturumunda Filistinli Âlimler Heyeti Başkanı Dr. Nevvaf Tekrûrî “Ümmet’in Birliğinde Kudüs’ün Rolü” konulu bir sunum yaptı.

Ümmetin birlik olmasının Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Tekrûrî, "Kabe bizim namazda döndüğümüz yöndür. Mescid-i Aksa ise bizim cihadımızın yönüdür, cihat kıblemizdir. Ümmet, Kudüs için birliktir. Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşmasın için kalpleri birdir. Dolayısıyla Kudüs, ümmeti birleştiren bir odak noktasıdır." dedi.

"Tüm ümmetler Hazreti Peygamberin arkasında başarıya ulaşabilirler"

Miraç hadisesinde Hazreti Muhammed'in tüm peygamberlere imamlık yaptığını hatırlatan Tekrûrî, "Bu da ümmetlerin bir olması gerektiğini bize gösteriyor. Ve ümmeti de birleştirecek şeyin Kudüs olduğunu, Mescid-i Aksa olduğunu bizlere gösteriyor. Eğer kurtuluşa ermek istiyorsak tabi ki Peygamberin arkasında olmalıyız.  Tüm ümmetler de Hazreti Peygamberin arkasında başarıya ulaşabilirler." diye konuştu.

Kudüs ve Mescid-i Aksa bilincinin, ümmetin birliğinde çok önemli derin bir rolünün olduğunu vurgulayan Tekrûrî, "Kudüs, bizleri bir olmaya çağırıyor. Kabe aynı şekilde.  Kudüs'ü ancak ve ancak bir olduğumuzda özgürlüğüne kavuşturabiliriz. Rabbimiz bizi tek el olmaya, birlikte hareket etmeye çağırıyor." diye ekledi.

"Selahaddin Eyyubi'nin başarılı olmasının en büyük noktası siyasi olarak tüm Müslümanları birleştirmesidir"

Hazreti Ömer'in de Kudüs'ü fethe başlarken tüm orduları tek bir bayrak altında topladığına işaret eden Tekrûrî, "Zira tek bayrak altında savaşma Kudus'ü ancak özgürleştirebilirdi. Nureddin Zengi de ne zamanki Kudüs'ü özgürleştirmeye başladı, Müslümanların zihninde Kudüs'ün öneminin ve birliğinin yer etmesi için tüm bölgelere bu bilgiyi aşılamaya çalıştı. Hazırlıklarını bu şekilde yaptı. Selahaddin Eyyubi'nin başarılı olmasının en büyük noktası siyasi olarak tüm Müslümanları birleştirmesidir. Daha sonra zaten Kudüs fethedildi." şeklinde konuştu.

"Bizden istenen aynı mezhebe sahip olmamız değil"

Tekrûrî, "Bizden istenen aynı mezhebe sahip olmamız değil. Mezhebimiz farlı olabilir. Önemli olan siyasi birliğimizin olmasıdır. Ümmetin şuurunda şun yer etmeli: ümmetin birliği ile Kudüs'ün özgürlüğü arasındaki ilişki paraleldir. Bizim birlikte olmamız Kudüs'ü fethedecektir. Bizi birleştiren noktalar bizi birbirimizden ayıran farklılıklardan çok daha fazladır. Ortak noktalarımız çok iken farklı noktalara niye takılalım?" diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55