,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Dr. Nevvaf Tekruri: Ey halkımız, biraz daha sabır, sebat ve kararlılık gösterin

Dr. Nevvaf Tekruri: Ey halkımız, biraz daha sabır, sebat ve kararlılık gösterin
Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Mescid-i Aksa murabıtlara seslenerek "İşgal rejimi, Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarını durdurma kararını almış durumda. Bundan ötürü ey halkımız, biraz daha sabır, sebat ve kararlılık gösterin." dedi

Ramazan ayının son Cuma günü olarak belirlenen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, Mescid-i Aksa'nın murabıtlarına seslenip; duruşlarının, sebatlarının ve cihatlarının meyve verdiğini belirterek kendilerinden biraz daha sabır, sebat ve kararlılık göstermelerini istedi.

İşgalci siyonistlerle normalleşen rejimlere de seslenen Tekruri, bunun iddia ettikleri gibi Mescid-i Aksa ve Kudüs lehine bir çıkar elde etmek olmadığı aksine Müslüman rejimlerin Filistin topraklarının ve İslam'ın kutsallarının üzerindeki suç projesinde hizmet eden küçük askerler olmalarına sebep olduğunu kaydetti.

"Ey halkımız, biraz daha sabır, sebat ve kararlılık gösterin"

"Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) İsra ettiği mübarek Mescidi Aksa'mızın zor bir dönemden geçtiği bu günlerde öncelikle mübarek Mescidi Aksa'nın murabıtları olan kardeşlerimize şu mesajı göndermek istiyorum." diyen Tekruri, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sizin duruşunuz, sebatınız ve cihadınız meyvesini verdi. Şu an işgal rejimi hem yerleşim birimlerini hem de ordularını durduracağını açıklamış hem de suç unsurlarının Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarını durdurma kararını almış durumda. Bundan ötürü ey halkımız, biraz daha sabır, sebat ve kararlılık gösterin. Bizim yolumuz dikenli yoldur ve bu düşmanı yurdumuzdan çıkarıncaya kadar sabretmeliyiz.

"Mescid-i Aksa'ya Yönelik ortak çabanız, desteğiniz ve hareketiniz kimseyle sınırlı kalmamalı ve devamlı olmalıdır"

Konuşmasının devamında Mescidi Aksa'yı destekleyen ve gönlü Mescidi Aksa için atan Müslümanlara yönelik hitapta bulunan Tekruri, "Ülkenizde Mescid-i Aksa'ya ve orada murabıtlara yönelik ortak çabanız, desteğiniz ve hareketiniz kimseyle sınırlı kalmamalı ve devamlı olmalıdır. Çünkü savaş hala devam ediyor ve düşman hala pusuda. Sadece Mescid-i Aksa'da değil, Mescid-i Nebevî için bile iyilik istemediği gibi gözünü tüm ülkelerimize dikmiş durumda. Fırsat bulduğu her yerde bu ümmetin onurunu zedelemek ve baltalamak istiyor." ifadelerini kullandı.

"İşgalci ile normalleşmeyi kabul eden herkes bu aşağılayıcı görevi kabul etmiştir"

Konuşmasında işgalci siyonistlerle normalleşen rejimlere işgalci siyonistlerin kendilerine açık bir mesaj gönderdiğini ve işgalci siyonistlerle normalleşmenin iddia ettikleri gibi olmadığını belirten "Bu işgalci ile normalleşme, sizin iddia ettiğiniz gibi Mescid-i Aksa ve Kudüs lehine bir çıkar elde etmek değildir. Bunun aksine yaptıklarınız karşılığında size tevdi ettikleri görev, topraklarımız ve kutsallıklarımız üzerindeki suç projesine hizmet eden küçük askerler olmanızdır. İşgalci ile normalleşmeyi kabul eden herkes bu aşağılayıcı görevi kabul etmiş, topraklarımıza, kutsallarımıza ve halkımıza her türlü adaletsizliği uygulayan bu saldırgan, cani düşmanın kuyruğu olmayı kabul etmiştir. Ey işgalciler ve gaspçılar, Ben-Gvir size güvenlik getirmeyeceği gibi bunun aksine geçenlerde de saldırılarınız karşısında halkımızın kahramanca operasyonlarından da görmüş olduğunuz gibi sizi ölüme sürüklemektedir. Eğer uzun bir ömür istiyorsanız, bu aşırılıkçıları yenmeniz zorunludur ki hepiniz aşırılıkçısınız ve Allah'ın izniyle ölümünüz doğal haline gelene kadar saflarınıza liderlik etmeyin. Görünen sonuç odur ki ölüm size ulaşıncaya kadar doğru yolu bulamayacaksınız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55