,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Dr. Mecdi Kuveydir: Gazze'yi şimdi desteklemeyeceksek ne zaman destekleyeceğiz

Dr. Mecdi Kuveydir: Gazze'yi şimdi desteklemeyeceksek ne zaman destekleyeceğiz
Filistin Âlimler Birliği üyesi Dr. Mecdi Kuveydir "Bugün Gazze'de yaşananlardan daha büyük felaket var mı? Gazze'yi bugün desteklemeyeceksek ne zaman destekleyeceğiz?" diye sordu.

 

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını İLKHA muhabirine değerlendiren Filistin Âlimler Birliği üyesi Dr. Mecdi Kuveydir, tüm Müslümanları yaşananlar karşısında Gazze'ye destek olmaya çağırdı.

Konuşmasına "Ey Arap ve İslam ümmetinin evlatları! Kolay da olsa zor da olsa sefere çıkın. Mallarınız ve canlarınızla Allah yolunda cihat edin. Bilirseniz, bu sizin kendi iyiliğinizedir." ifadeleriyle başlayan Kuveydir "Ey ümmetin evlatları! Gazze sizi çağırıyor. Filistin size haykırıyor. Gazze Şeridi'ndeki aç insanlar sizi çağırıyor. Onların çağrısına kulak verin çünkü Yüce Allah Gazze halkını bu savaşta sizin temsilcileriniz kılmıştır. Bu nedenle onlarla birlikte cihat sevabına katılın ve kendinizi Allah yolunda harcamaktan mahrum etmeyin" ifadelerini kullandı.  

"Onlar canlarını, kanlarını, evlerini ve çocuklarını Allah rızası için kutsal mekânların ve Mescid-i Aksa'nın kurtarılması için ortaya koydu." diyen Dr. Kuveydir, "Peygamberimiz, mübarek Ramazan ayında infak ederdi. İnsanların en cömerdiydi. Bizlerin de mübarek Ramazan ayında infakta cimrilik etmememiz, tam aksine cihada katkıda bulunmak için daha fazla infakta bulunmamız gerekir" şeklinde konuştu.

Dr. Kuveydir, "Bilin ki zekât harcamakla artar, eksilmez. Bereket, infakla devam eder ve Allah'ın izniyle kesintiye uğramaz. Ramazan ayı, Allah yolunda cihat ve infak sevabına katılmak isteyen herkes için bir fırsattır. Bildiğiniz gibi bazı alimler zekâtın savaş ve felaket yerlerine aktarılmasını farz kılmıştır. Ey yeryüzündeki Müslümanlar! Bugün Gazze'de olanlardan daha büyük felaket ne olabilir? Gazze bugün cihadın merkezidir. Sizi tüm gücünüzle Gazze'nin yanında durmaya ve desteklemeye çağırıyorum" dedi.

Gazze'ye karşı Müslümanların görevinin büyüklüğüne vurgu yapan Kuveydir "Gazze'ye karşı mesuliyetin sadece Allah yolunda infak olmadığını biliyorum. Mesuliyet, aynı zamanda tüm biçimleri ve renkleriyle Gazze'yi desteklemektir. Medya desteği, siyasi destek, mali destek ve diğer destek araçları bunlardan bazılarıdır. Eğer bir kişi infak edemiyorsa veya fakirse Ramazan ayını, gecelerini, sahur ve iftar vakitlerini kardeşleri için dua ederek geçirmelidir. Allah'a bu saldırıyı durdurması, bu zulme son vermesi, onları topraklarına geri döndürmesi ve düşmanlarına karşı kendilerine zafer nasip etmesi için dua etmelidir. Dua, Allah'a teslim olmuş, inanan bir kalpten geliyorsa, bu düşmana karşı ölümcül silahlarımızdan biridir." ifadelerini kullandı.

"Gazze bugün, cihat ve zaferler ayı olan bu mübarek ayda yüzüstü bırakılmaması gereken ilk yerdir" diyen Dr. Kuveydir, "Bu ayda Gazze'yi desteklemeyeceksek ne zaman destekleyeceğiz? Onların yanında şimdi durmayacaksak ne zaman duracağız? Kafir Batı'nın bu düşmana yaptığı yardımlar gibi biz de mücahitleri desteklemek için bol bol yardımda bulunmalıyız." şeklinde konuştu.

Dr. Kuveydir, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Yüce Allah bize zafer vaat etti. İnşallah bu savaş mübarek Mescid-i Aksa'nın kurtarılması ve temizlenmesinin başlangıcıdır. Bu nedenle cihada katılmak için gelin ve kendinizi bu kahramanca savaşa katılma onurundan mahrum etmeyin" (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55