,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Dr. Mahmud Şecravi: Kendinizi Mescid-i Aksa'ya murabıt olmaktan mahrum bırakmayın

Dr. Mahmud Şecravi: Kendinizi Mescid-i Aksa'ya murabıt olmaktan mahrum bırakmayın
Müslümanlara Mescid-i Aksa'da namaz kılma çağrısında bulunan Filistinli Alimler Birliği üyesi Dr. Mahmud Şecravi "Oradaki varlığınız ibadettir, duadır, itikaftır, Allah'ın düşmanlarına karşı bir cihattır" dedi.

 

Filistinli Alimler Birliği üyesi Dr. Mahmud Şecravi, Müslümanlara mübarek Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'da ribatta olmaları çağrısında bulundu.

İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. Şecravi, "Ramazan, Kudüs, Mescid-i Aksa, namaz, ribat, cihat, şehitlik; tüm bu kavramlar Müslümanlar için birbiriyle bağlantılıdır. Ancak Kudüs ve Mescid-i Aksa için Ramazan ayında yaşananlar yılın geri kalanından farklıdır. Ramazan'da Mescid-i Aksa'nın taşları, orada görev yapanların bağıyla sevinir. Ramazanda Mescid-i Aksa'nın binaları, dünyanın dört bir yanından Müslümanların gelişiyle sevinir." ifadelerini kullandı.

Dr. Şecravi, "Bu röportaj vesilesiyle, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya ulaşabilen her milletten herkese, Ramazan ayında mübarek Mescid-i Aksa'daki murabıtlardan biri olmaktan çekinmemeleri ve bu camide mümkün olduğunca uzun zaman geçirmeleri çağrısında bulunmak istiyorum" dedi.

"Hiçbir şeyin Mescid-i Aksa'daki ribatın bereketini elde etmenize engel olmasına izin vermeyin" diyen Dr. Şecravi, "Oradaki varlığınız bir ibadettir, bir duadır, bir itikaftır, Allah yolunda Allah'ın düşmanlarına karşı bir cihattır. Bu nedenle Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya ulaşabilen herkese mesaj gönderiyorum; kendinizi iki kat sevaptan ve Allah'ın sizi tüm kullarından ayırdığı bu avantajlardan mahrum etmeyin." ifadelerini kullandı.

Mescidi Aksa'da ribatta bulunmak ne anlama geliyor?

Kelime anlamı, düşman saldırılarını önlemek için sınır boylarında nöbet tutmak olan "ribat" ifadesi, yüce kitabımızda farklı şekillerde varit olmuştur. Ali İmran suresinde, emir kipiyle geçen ribat ile Müslümanlara, kafirlere karşı "Cihad için hazırlıklı olun" emri verilmiştir. Keza ribat kavramı hadisi şeriflerde, Allah yolunda savaşmak için atların hazır tutulmasının yanı sıra daha çok "nöbet tutmak" ve "sınır muhafızları" anlamlarında kullanılmıştır.

Ribat (nöbet), Mescidi Aksa'nın kontrolünü ele geçirip tamamen işgal etmek isteyen siyonist işgal rejimini en çok tedirgin eden eylemlerden biridir.

Diğer taraftan işgal rejiminin Mescidi Aksa'nın altında ve çevresinde gerçekleştirdiği kazı çalışmaları hızla sürerken, Kıble Mescidi ve Kubbetu's-Sahra'ya yönelik saldırılar da her geçen gün artıyor. Mescid-i Aksa'nın işgalini engellemek için 'ribat" tutan Filistinlilere ise işgalciler müdahale ediyor.

Siyonist işgalciler, Mescidi Aksa'yı boşaltmak ve işgal edip Yahudileştirmek için Kudüslüleri, Aksa'dan uzaklaştırma, tutuklama, para cezası verme, baskı ve saldırı uygulamalarıyla hedef alıyor. 

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's-Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescidi Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55