,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Dr. Lütfi Doğan: Mültecilere elinizden gelen yardımı yapmalısınız

Dr. Lütfi Doğan: Mültecilere elinizden gelen yardımı yapmalısınız
Son günlerde bazı siyasilerin de yönlendirmesi ile mültecilere yönelik saldırılar artmış durumda. İslam’ın ırkçılığa bakış açısıyla ilgili Eski Diyanet İşleri Başkanı Dr. Lütfi Doğan, değerlendirmede bulundu.

Eski Diyanet İşleri Başkanı, ilim ve siyaset adamı Dr. Lütfi Doğan, İslam’ın mültecilere bakışı, ensar-muhacir kardeşliğinin tesisinin nasıl sağlanması gerektiğiyle ilgili İLKHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan mültecilere karşı düşmanlık her geçen gün artıyor.

Mülteci düşmanlığını önlemenin yolları ve İslam'ın mültecilere bakışını anlatan Doğan, "İltica eden kimselere Müslümanlarsa zaten kendi kardeşleridir elinden gelen yardımı onlara yapmalıdır. Mülteci de imkansızlıktan dolayı gelmiş. Belki kendi ülkesinde zulümlere uğramış gelmiş İslam ülkesinde hayatta kalmaya çalışıyor. Onun yiyeceğine ve giyeceğine takat ölçüsünde yardımcı olmakta fayda vardır. Çünkü İslam şefkat ve merhamettir." dedi.

İltica eden veya mülteci olan şahıs birilerine zarar veriyorsa bununla ilgili de Doğan, şunları söyledi: "Yanlış yapıyorsa ve Müslümanlara zarar veriyorsa onu kendi haline bırakmak lazım. Zararından da korunmak lazımdır. Mesela gayri Müslim bir ülke, bazı kimseleri Müslüman gibi yetiştiriyor ama maksatları Müslüman ülkeye gönderip casusluk yaptırmaktır. Böyle birisi geldiği zaman insan olarak ihtiyacı olduğunda yardımcı olmak lazım. İhtiyacı giderildikten sonra kendi haline bırakılmalıdır.”

“Müslümanlar birbiriyle kardeştirler”

Hucurat Suresindeki "(Ey iman edenler) müminler ancak kardeştirler, onun için kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki rahmete erdirilesiniz. Bütün müminler kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.” Ayeti Kerimeleri hatırlatan Doğan, "Müslümanlar birbiriyle kardeştirler. Birbirlerine düşman olma gibi bir durumları yoktur. Kur’an-ı Kerim'de Cenab-ı Allah böyle buyurmuş; iki mümin kardeşinizin arasında bir kırgınlık olursa onu derhal iyileştirin ve Rabbinizin buyruğuna saygılı olun ki Allah’ın rahmetine nail olasınız. Kurallar böyledir. Müslümanlar bunu dikkate almalıdır. Bir yerde bir kırgınlık dargınlık oldu mu nemelazım yok.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak Doğan, "İmkanlar ölçüsünde her zaman kardeşlik muhafaza edilmelidir. Hatta kardeşinizin suçu varsa bile af edin ki Allah ta sizi af etsin. Müslümanlar arasında kavga yoktur." tavsiyesinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55