,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

Dr. Atiye Adlan: Boykotun önemini küçümsemeyin

Dr. Atiye Adlan: Boykotun önemini küçümsemeyin
Muhkemat Merkezi Başkanı Dr. Atiye Adlan, "Boykotun önemini küçümsemeyin çünkü boykot düşmanı maddi ve manevi olarak etkiler. Boykot, Müslümanın kalbine Allah'ın düşmanlarıyla ayrılık akidesinin yerleşmesini sağlar." dedi.

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Kudüs Haftası'nın açılış programında İLKHA mikrofonlarına konuşan Muhkemat Merkezi Başkanı Dr. Atiye Adlan, Allah yolunda infak, mücahitler için dua ve özellikle Gazze halkına destek olmanın Allah ile kazançlı bir ticaret yapmanın yollarından olduğunu söyledi.

Konuşmasına Allah'a (celle celaluhu) hamd, Peygamber Efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) salat ve selam ile başlayan Dr. Atiye Adlan, "Allah buyuruyor ki 'Ey iman edenler! Sizi, elem verici azaptan kurtaracak bir ticareti size göstereyim mi? Allah’a ve Resulüne gerektiği gibi inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihat edersiniz. Eğer bilirseniz, sizin için hayırlı olan budur (Saf Suresi 10-11). Allah yolunda cihad, Allah ile ticarettir. Bu ticaret acı veren azaptan kurtulmakla ilgilidir. Bir Müslüman, nerede ve ne zaman olursa olsun, Allah yolunda cihad ederse kendisini, acı veren azaptan kurtarmış olur." dedi.

Konuşmasına "(Allah) onları (iman ve cihat erbabını) hidayete erdirecek ve durumlarını düzeltip-ıslah edip (galibiyet ve medeniyete ulaştıracaktır (Muhammed Suresi 5)." ayetiyle devam eden Dr. Atiye Adlan, "Eğer Filistin'de cihat etmek Müslümanların üzerine bir farz ise bu farz, onu yerine getirmesi gerekenler tarafından yeterince yerine getirilmedikçe insanlar bu farzdan kurtulamazlar. Ve bu farz yeterince yerine getirilmediği için hepimizin boynunda asılıdır. Eğer insanlar cihat meydanlarında kardeşlerine katılmaktan alıkonulmuşlarsa, yapabilecekleri şeylerle ellerinden gelen gayreti göstermekten başka çareleri yoktur. Ne zamanki cihat mümkün olsa ve bu kişi cihada katılmazsa Yüce Allah uğruna cihattan geri kalmış olur. Etkinlik ve gösterilere katılmış olsanız bile cihattan geri kalmış sayılırsınız. Ancak etkinlik ve gösteriler ne kadar ivme kazanırsa rejimler, dünya düzeni ve israili destekleyen suçlular üzerinde o kadar baskı oluşturur." ifadelerini kullandı.

"Boykotun önemini küçümsemeyin çünkü boykot düşmanı maddi ve manevi olarak etkiler." diyen Dr. Atiye Adlan, konuşmasının devamında, şu ifadelere yer verdi:

"Boykot, Müslümanın kalbine Allah'ın düşmanlarıyla ayrılık akidesinin yerleşmesini sağlar. Asıl ilke şudur: Müslümanlarla ve gayrimüslimlerle ticaret yaparız, satarız ve alırız ama Allah'a ve Resulüne savaş açanlara, Müslümanlara karşı saldırgan davranan ve cinayet işleyenlere karşı bir tavrımız olur. Yapabileceğiniz en asgari şey bu suçluları boykot etmek, onların mallarını ve onlara yardım edenlerin mallarını boykot etmektir. Bu sizin iyi amellerinizin dengesidir, Allah yolunda bir cihattır, Allah'a, Resulüne ve müminlere sadakattir. Allah'ın düşmanlarını reddetmektir. Bu mübarek haftada, Aksa Tufanı haftasında, Kudüs'ün zaferi haftasında, bu hafta sizin için bir fırsattır, Yüce Allah ile ticaret yapma fırsatıdır. Bu haftanın teması, elem verici azaptan kurtulma haftasıdır."

Dr. Atiye Adlan, konuşmasını "Yüce Allah'tan bizi ve diğer tüm Müslümanları dinini desteklemede ve şeriatına hizmet etmede kullanmasını, müminlerin kalplerini birleştirmesini, tüm müminleri Allah'a, Resulüne ve iman ehline sadık kılmasını ve Yüce Allah'ın dininin düşmanlarından uzak durmasını diliyorum. Allah'ın selamı ve bereketi, kulu ve elçisi Muhammed'in, ailesinin ve ashabının üzerine olsun." ifadeleriyle sonlandırdı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55