,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 20 °C

Doktorlardan Refah Sınır Kapısı'nın açılması için sessiz yürüyüş

Doktorlardan Refah Sınır Kapısı'nın açılması için sessiz yürüyüş
Gazze'de yaşanan katliamların son bulması adına 12 haftadır "Sessiz Yürüyüş" eylemlerini sürdüren hekimler, bu kez Refah Sınıf Kapısı'nın açılması için yürüdü.

Beşiktaş Bebek'te bulunan Hümayun-u Âbad Camii önünden başlayarak Mısır Konsolosluğu önüne kadar yürüyen hekimler, burada basın açıklaması düzenleyerek eylemlerini sonlandırdı.

Hekimler adına basın açıklamasını okuyan Dr. Dıhye Tibyan Sezen, "İsrail terör devletinin Filistin’de uyguladığı sistematik zulüm ve işgal devam ediyor. Evler, okullar, hastaneler bombalanıyor, Gazze halkı abluka altında açlığa mahkûm ediliyor. Su vanalarını kapatan, tarlaları bombalayan ve kente gıda girişlerini engelleyen İsrail, bunları tüm dünyanın gözü önünde, saklamaya dahi gerek görmeden alenen gerçekleştiriyor. Gazze halkının un bulamadığı için hayvan yemlerini öğütmeye başladığı haberleri geliyor. Bombaların, kitle imha silahlarının dehşetinden kurtulabilen insanlar, yetersiz beslenmenin, susuzluğun, salgın hastalıkların pençesinde ölüme mahkûm ediliyor." dedi.

"Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor"

Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi Gazze'ye açılan tek kapı olan Refah Sınır Kapısı'nın abluka altında olduğu ve insani yardımların geçişine neredeyse hiç izin verilmediğini belirten Sezen, "Buradan haykırıyoruz! Refah Kapısı mutlaka açılmalıdır! Devletimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, milletimizi ve tüm insanlığı bu konuda ses vermeye davet ediyoruz. Bu duyarlılıkla gerçekleşen tüm adımlara, bildirilere, yürüyüşlere olan desteğimizi de dile getirmek istiyoruz. Devam eden bir şey daha var. İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor. Gönlü ve duası Filistin'in yanında olan vicdan sahiplerinin ise en büyük silahlarından biri boykot. Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde ‘boykot’ çağrımızı tekrarlıyoruz. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz." diye konuştu.

"İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz"

Sezen, "Hekimler ve sağlık çalışanları olarak 12'nci haftasında toplandığımız sessiz yürüyüşümüzde, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından ayrılmayan Gazzeli meslektaşlarımızı tekrar selamlıyoruz. Elbette çok iyi biliyoruz ki, sen kaybedeceksin israil! İnsanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak. Beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar örenler kazanacak. Yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55