Doğum yardımı ödemeleri bayram öncesi hesaplara yatırıldı
Yazılı açıklama yapan Bakan Göktaş, 2025 Aile Yılı kapsamında doğum yardımı tutarlarının güncellendiğini hatırlattı. Buna göre, 1 Ocak 2025 itibarıyla doğan ilk çocuk için tek seferlik 5 bin lira, ikinci çocuk için aylık 1500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5 bin lira destek sağlandığını belirtti.
Doğum yardımlarından bugüne kadar 1 milyon 70 bin 123 çocuğun yararlandığını ifade eden Göktaş, destekten faydalanan çocukların 445 bin 20’sinin birinci, 328 bin 697’sinin ikinci, 296 bin 406’sının ise üçüncü ve üzeri çocuk olduğunu kaydetti.
İkiz ve üzeri çocuk sahibi 24 bin 81 hak sahibinin bulunduğunu aktaran Göktaş, toplamda 625 bin 103 çocuk için düzenli ödeme yapıldığını bildirdi.
Mayıs ayı doğum yardımı ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde ailelerin ihtiyaçlarına katkı sağlamak amacıyla bugün itibarıyla hesaplara yatırıldığını belirten Göktaş, şimdiye kadar 1 milyon 50 bin 401 annenin hesabına toplam 18 milyar liralık ödeme gerçekleştirildiğini açıkladı.
Bakanlık olarak aile yapısını güçlendirmeye yönelik destek çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Göktaş, doğum yardımı başvurularının e-Devlet ile “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması üzerinden yapıldığını hatırlattı.
Ödemelerin Halkbank aracılığıyla hesaplara yatırıldığını ifade eden Göktaş, desteklerin çocuklar 5 yaşını tamamlayana kadar kesintisiz devam edeceğini belirtti.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.