,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Doç. Dr. Özkan: Gazze'de günde yaklaşık 108 çocuk ölüyor

Doç. Dr. Özkan: Gazze'de günde yaklaşık 108 çocuk ölüyor
Malatya'da hekim ve sağlık çalışanlarının yaptığı sessiz yürüyüşün ardından düzenlenen basın açıklamasını okuyan Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan, bu soykırım sona erene kadar her hafta eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

İşgalci siyonist rejimin Gazze'de yaptığı soykırıma tepki göstermek amacıyla hekimlerin ve sağlık çalışanlarının her hafta cumartesi günü düzenlediği 'sessiz yürüyüş'ün 8'incisi Malatya'da da "Hekimler ve Sağlık Çalışanları Terör Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor!" sloganıyla gerçekleştirildi.

Yürüyüş, Doğa Cadde AVM önünde başlayıp, Malatya AVM'de son buldu.

"Terör şebekesinin Filistin topraklarında işlediği suçlar büyüyerek devam ediyor!"

Yürüyüşün ardından düzenlenen basın açıklamasını okuyan Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan, terör şebekesinin Filistin topraklarında işlediği suçların artarak devam ettiğine dikkat çekerek, "Terörist israil; yalnızca Filistin halkına karşı değil, bütün insanlığa karşı, sadece Filistinli çocuklara değil, bütün çocuklara karşı suçludur. Nasıl ki hiçbir suç cezasız kalmaz, israil için de ceza günü hızla yaklaşmaktadır." diye belirtti.

"Gazze halkı tam 91 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direniyor"

Ülkede gündemin dağıtılıp Filistin’e desteğin azaltılmaya çalışıldığının farkında olduklarına vurgu yapan Özkan, "Gazze halkı ise tam 91 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direniyor. Uyku, güvenlik hissi ve düzenli beslenme gibi insanın temel ihtiyaçlarından hiçbirine sahip olmadıkları 91 gün. Sağlık hizmetlerine ulaşım gibi bizim için paha biçilemez bir hak, oradaki insanlar için ölümden önceki son durak. Bütün bunlara, israil tarafından uygulanan teröre rağmen korkmayan ve yılmayan Gazze halkını, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz. Biliyoruz ki onlar kan görmeye, aralıksız çalışmaya, uykusuz kalmaya alışıktır. Ancak hastalarına yardım edememeye, onları çaresizce ölüme bırakmaya asla alışık değildir." dedi.

"Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız"

Devlet yetkililerine ve uluslararası yardım kuruluşlarına seslenen Özkan, "Biz Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız. Bununla birlikte israil tarafından tutuklanan ve türlü işkencelere maruz bırakılan 54’ten fazla hekimin özgürlüklerine güvenli bir şekilde kavuşmaları için ve yıkılan hastanelerin yeniden yapılması, güvenli bir şekilde işlev gösterebilmesi için gereken bütün çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Tutuklanan hekimlerin ve yıkılan hastanelerin isimlerini basın kuruluşlarıyla paylaştık ve süreci takip ediyoruz. Meslektaşlarımız özgür, hastanelerimiz güvenli olana kadar durmayacağız." diye konuştu.

"Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptığı yanına kalmadığı gibi senin de yaptıkların yanına kalmayacak israil!"

Sessiz yürüyüşlerinin 8 haftadır 40’tan fazla ilde insanlığı yaşatmaya çalışan sağlık çalışanlarının katkısıyla devam edildiğini anımsatan Özkan, "Biz her hafta, beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyerek bağırıyoruz: Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptığı yanına kalmadığı gibi senin de yaptıkların yanına kalmayacak israil. Sen kaybedeceksin; insanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak, beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar olarak örenler kazanacak, yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak!" ifadelerini kullandı.

"Gazze'de günde yaklaşık 108 çocuk ölüyor"

İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdikleri mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerine vurgu yapan Özkan, "Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına 'Sessiz Yürüyüş' kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz! Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız! Şunu unutmayalım. Soykırımın başladığı günden beri Gazze'de günde yaklaşık 108 çocuk ölüyor!" diye dikkat çekti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55