,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Doç. Dr. Kurt: Peygamber Efendimizin yolunda ölmek, en büyük şereftir

Doç. Dr. Kurt: Peygamber Efendimizin yolunda ölmek, en büyük şereftir
Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, Müslümanın imanını koruduğu ve istikamet üzere olduğu sürece dünya ve ahiret korkularından güvende olacağına dikkat çekti.

 

Malatya İl Müftülüğü tarafından, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Kongre ve Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Program, Battalgazi Müftülüğü Musa Kazım Camii İmam Hatibi Ahmet Tayyar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Yıldırım, Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem’in dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesinde onun varisleri olarak, Malatya ve ilçelerindeki camilerde ve Kur’an kurslarında bir haftayı beraber idrak ettiklerini söyledi.

İl Müftüsü Yıldırım’ın açılış konuşmasının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, “İstikamet Rehberi olarak Hazreti Muhammed” temalı verdiği konferansta; İstikamet üzere olmanın yolu ve yöntemi olarak, Peygamber Efendimizin hayatından 7 hususa dikkat çekti.

“Allah Resulü, hayatı ve yaşantısıyla bize dosdoğru nasıl yaşanılacağını bize öğretmiştir”

Bu hususları; kulluk, tebliğ, emin, istikamet, insan ilişkileri, bütün mahlûkata tavrı, sabır olarak belirten Doç. Dr. Kurt, “Mevlid-i Nebi Haftası’nı, Yüce Nebiyi bir taraftan andığımız, anarken anlamaya çalıştığımız, hayatındaki güzellikleri hatırladığımız ve o erdemleri hayatımıza taşıma irademizi ve gayretimizi artırıp tazelediğimiz bir fırsat mevsimi olarak görüyoruz. Allah Resulü Sallallahu Aleyhi Vesellem hayatı ve yaşantısıyla bize dosdoğru nasıl yaşanılacağını öğretmiştir. Ben, onun hayatını 7 maddeyle istikamet üzere olmanın yolu ve yöntemi olarak 7 hususu dikkatinize sunmaya çalışacağım.” diye belirtti.

“İmanımızı korumalı, istikamet üzere olmalıyız ki hem dünyada hem ukbadaki korkulardan eman bulalım”

İstikamet üzere olmanın ve imanı koruyabilmenin Müslümanın cennetle müjdelenebilmesi ve bütün korkulardan eman bulabilmesi için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Kurt, “Cenab-ı Allah Ahkaf süresinde ‘Şüphesiz ki onlar; Allah’a inanıp iman ettiler, sonrada istikamet üzere dosdoğru olup yaşadılar. O insanlar için hiçbir korku hiçbir hüzün yoktur’ diyor. Bir başka sürede de Cenabı Allah, bize o insanların cennetlik olduğunu müjdeliyor. O yüzden imanımızı korumalı, istikamet üzere olmalıyız ki hem dünyada hem ukbadaki korkulardan eman bulalım. Cenabı Allah müstakim üzere olanları darda koymayacak mahcup etmeyecektir İnşallah.”  dedi.

“Peygamber Efendimizin yolunda yaşarken ölmek, en büyük şereftir”

Kurt, son olarak, “Allah Resulü gibi olamayız elbette ama onun yolunda olmak, onun izini sürmek, onun yolunda yaşamak ve onun yolunda yaşarken ölmek en büyük şereftir. Rabbim bizi bu şereften yoksun eylemesin.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55