,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Doç. Dr. Kurt: İman ve istikamet üzerine olursak yeryüzünün hiçbir yerinde kan ve gözyaşı olmaz

Doç. Dr. Kurt: İman ve istikamet üzerine olursak yeryüzünün hiçbir yerinde kan ve gözyaşı olmaz
Filistin’de ciddi sıkıntıların yaşandığını ve Mescid-i Aksa'da özgür bir şekilde ibadet edilemediğini anımsatan Doç. Dr. Fatih Kurt, buraların bağımsızlığı, dökülen kan ve gözyaşlarının sona ermesi için iman ve istikametin önemli olduğuna dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt; İman ve İstikametin önemi, Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) kulluğu, İslam'ı yaşama ve tebliğdeki sebatı her türlü zorluğa rağmen asla taviz vermeden hareket etmesi, güvenilir ve emin bir insan olarak her zaman insanlara rehber oluşu, adaleti, hakka hukuka dikkat etmesi, tüm insanlarla olan münasebeti, bütün mahlukata olan tavırları ve hayatı yaşarken karşılaştığı zorluk ve sıkıntılara karşı göstermiş olduğu sabır ve sebatı ve bugün Gazze'de yaşanan katliam ve dünyada akan gözyaşlarının sona ermesi için neler yapılması gerektiği ile ilgili İLKHA Muhabirine önemli açıklamalarda bulundu.

"Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Müslümanlar için en iyi örnektir"

Hazreti Muhammed'in Müslümanlar için en iyi örnek olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, "Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrifleri nedeniyle Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ülkemizin 4 bir köşesinde konferanslar, programlar düzenleniyor. Bu vesileyle de Malatya'mızda bulunuyoruz. Peygamber Efendimiz'in hayatına bu sene 'İman ve İstikamet' başlığıyla bakıyoruz ve onun hayatındaki güzellikleri istikamet adına hayatımıza nasıl taşıyabiliriz bunu düşünüp değerlendirme ve tefekkür etme gayret ve çabası içerisindeyiz." dedi.

"Peygamber efendimizin; Kulluğu, tebliğ metodu, eminliği, istikameti, insan ilişkileri, bütün mahlûkata tavrı ve sabrı istikametimiz adına alacağımız önemli hisseler"

Doç. Dr. Fatih Kurt, "Bir kere her mümin için Peygamber Efendimiz'in kulluğu, İslam'ı yaşama ve tebliğdeki sebatı, her türlü zorluğa rağmen asla taviz vermeden hareket etmesi, Peygamberimizin güvenilir ve emin bir insan olarak her zaman insanlara rehber oluşu, adaleti, hakka hukuka dikkat etmesi, tüm insanlarla olan münasebeti, bütün mahlukata olan tavırları ve hassaten hayatı yaşarken karşılaştığı zorluk ve sıkıntılara karşı göstermiş olduğu sabır ve sebatı, hiç şüphesiz istikametimiz adına, Peygamberimizin örnekliğinden hayatımıza alacağımız önemli hisseler." olduğuna dikkat çekti.

"İman ve istikamet üzerine olursak yeryüzünün hiçbir yerinde kan ve gözyaşı olmaz"

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt

Müslüman'ın mutlak kurtuluşu için sadece bilmenin yeterli olmadığını, bilen, bildiklerini hayatında uygulayan insanlar olunması gerektiğine vurgu yapan Kurt, "Peygamber Efendimiz'in örnekliğini, hayatındaki güzellikleri; sadece bilip kalan değil, onu hayatında yaşayarak bir değere ve kıymete dönüştüren insan olmalıyız. Müslümanlar olarak yeryüzünde iman ve istikamet üzerine olursak yeryüzünün hiçbir yerinde kan ve gözyaşı olmaz. Bugün Kudüs'te, Gazze'de, Filistin'de birçok kardeşimiz ciddi sıkıntılar yaşıyor ve Mescid-i Aksa özgür bir şekilde ibadet edilen bir mekân olamıyor. Buraların bağımsızlığı içinde dökülen bütün gözyaşlarının sona ermesi için de hiç şüphesiz iman ve istikamet önemli." Olduğunu söyledi.

"Bize birey olarak düşen, zalimin karşısında olmak ve mazlumun yanında yer almaktır"

Kurt, "Cumhurbaşkanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımız (Gazze'deki) süreci yakından takip ediyor. Yapılması gerekenleri bugüne kadar olduğunu gibi bundan sonrada şüphesiz yapacaklar. Ama birey olarak bize düşen şey, zalimin karşısında olmak ve mazlumun yanında yer almaktır. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Filistinli kardeşlerimiz mazlumdur, onların topraklarını işgal edenlerde zalimdir.  O yüzden Cenabı Allah, mazlumun duasına karşılık verecek ve zalimlerin zulmü elbet bir gün bitecektir." diye belirtti.

Kurt son olarak, "Tabi Başkanlığımız bu sene Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını bir arada kutluyor. Bu vesileyle yeni camileri inşa ediyor, yıkılan camileri gözlemleyerek eksikleri, nasıl yapılacağına dair plan ve programlarda yapılıyor. Rabbim; camilerimizi cemaatsiz bırakmasın, okunan ezanları her daim gök kubbede inlemesini nasip eylesin." dileğinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55