,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Diyarbakırlılar Regaip Kandili'nde ellerini Filistin için semaya açtı

Diyarbakırlılar Regaip Kandili'nde ellerini Filistin için semaya açtı
Üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili münasebetiyle Diyarbakır'da 5'inci Harem-i Şerifte düzenlenen programda Diyarbakırlılar Filistin için dua etti.

İşgal rejiminin 7 ekim itibariyle Filistin'e yönelik arttırdığı saldırılar devam ederken dünya Müslümanları üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandilinde Gazze'deki mazlumları unutmayarak ellerini kardeşleri için semaya açtı.

İslam aleminin 5'inci Harem-i Şerifi olarak kabul edilen Ulu Camide yatsı namazıyla başlayan kandil programında caminin imam hatipleri tarafından mevlit okundu, kasideler seslendirildi.

Mevlit ve kaside dinletisinden sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, bu ayların duaların kabul edildiği aylar olduğunu hatırlatarak bol dua, tövbe istiğfarda bulunulması, mümkünse günleri oruçlu geçirilmesi, namazların camide cemaatle eda edilmesi ve hayır ile hasenatların arttırılması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Peygamber Efendimiz Sallallahu aleyhivesellem'in "Allah'ım Recep ve Şaban'ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan Ayına kavuştur." Hadisi şerifleriyle vaazına başlayan Büyük "Regaip Kandili gecesi, üç ayların geldiğini haber veren kandil gecesidir. Kelime manası rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey anlamına geliyor. Bir Müslümanın rağbet edeceği ve Allah'ın memnun olacağı şey, Allah'ın razı olacağı şeylerdir. Bu gece Allah'tan affımızı talep edeceğiz, Onun rızasına sevgisine ve muhabbetine nail olmak için gayret sarf edeceğiz. Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde '5 gece vardır ki bir müminin yapmış olduğu duaları Allah azze ve celle asla geri çevirmez. Bunlar; Recep ayının ilk gecesidir, şaban ayının 15'inci gecesi yani Berat Gecesi, cuma gecesi ve bayram akşamlarıdır. Yani Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önceki akşamlardır." dedi.

Büyük, "Bu geceyi bir önceki geceden anlamlı kılacak olan şey bu gece yapacağımız ibadetlerdir. Bu akşam bereketli, maliyeti ve rahmeti çok bir akşamdır. Bundan uyanık kalarak, daha fazla dua, tövbe ve istiğfar ederek istifade edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu aylarda günlerin oruçla geçirilmesi ve sadaka gibi hayır hasenatların arttırılması yönünde tavsiyelerini paylaşan Büyük, "Allah Resulü, özellikle Recep ve Şaban ayını çoğunlukla oruçlu geçirmiştir. Dolayısıyla sağlık ve sıhhatiniz yerindeyse, özellikle pazartesi ve perşembe günlerini oruçla geçirmeye gayret sarf ederim. Bol bol sadaka vererek, hayır-hasenat da bulunarak bu ayları lehimize çevirmeye çalışalım. Namazlarımızı mümkün mertebe camide cemaatle beraber kılmanın gayreti içerisinde olalım." şeklinde konuştu.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55