,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Diyarbakırlılar Filistin için bu akşam da meydanlardaydı

Diyarbakırlılar Filistin için bu akşam da meydanlardaydı
Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlediği Aksa Tufanına destek programı kapsamında Şeyh Said meydanında bir araya gelen Diyarbakırlılar, ahde vefalarını yeniledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Aksa Tufanı" operasyonunda şehid edilen Filistinli mücahidler için Diyarbakır'da gıyabi cenaze namazı ve işgal rejimine karşı başlatılan mücadeleye destek amaçlı basın açıklaması programını devam ettiriyor.

Merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanında toplanan Diyarbakırlılar, İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar imamlığında kılınan yatsı namazını müteakip gıyabi cenaze namazına durdu.

Filistin Davası ve "Aksa Tufanı" operasyonu sonrasında Filistin'e yönelik artan saldırılar konularında konuşma yapan Diyanet Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Cüneyt Özmen, herkesin gücü nispetinde mücahidlere destek sunması gerektiğini söyledi.

Cüneyt Özmen

"Kardeşlerimiz iman güçleriyle süper güç niteliği taşıyan ABD ve israili yeksan etmektedir"

Filistinli mücahidlerin verdikleri mücadelenin tüm ümmet adına verildiğinin altını çizen Özmen, "Mescidleri ve Beytullahı korumak, muhafaza etmek Müslümanların vecibelerindendir. Bu vecibeyi bütün müminlerin adına yerine getiren ise Filistinli mücahit kardeşlerimizdir. Bizlere düşen bu kardeşlerimize yardım elimizi uzatmak ve onları daha güçlü kılmaktır. Dolayısıyla bugün teknoloji çağında yaşıyoruz. Bu kardeşlerimiz ise imkân dahilinde süper güç niteliği taşıyan ABD ve siyonist israile karşı iman güçleriyle onları yeksan etmektedirler." dedi.

Müslümanların üzerinde oluşan mesuliyete de dikkat çeken Özmen, "Eğer bizler bu vecibeye karşı sessiz kalırsak hem dünyada ve hem de ahirette o kardeşlerimizin hesabını vermek zorunda kalacağız. Elhamdulillah ehli imanız. Cihad konusunda eğer elimiz o kardeşlerimize ulaşmıyorsa malımızla onlara güç ve kuvvet olmalıyız, o da olmuyorsa dualarımızı yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Özmen, "İslam ülkeleri yapılanları görmezden gelse de vakıf ve sendikalar üzerine düşeni ortaya koymaktadır. Tıpkı bu akşam olduğu gibi. Yek vücut olarak bu kardeşlerimizin yanında olduğumuza Ya Rabbi sen şahit ol." şeklinde konuştu.

Abdulkuddus Yalçın

"Onlar Hazreti İsa ve Hazreti Davut'un diliyle lanetlenmiş bir topluluktur"

İslam tarihinde yaptıkları cürümlerle Yahudilerden söz eden İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Abdulkuddus Yalçın, şu an bu toplulukla savaş halinde olan Filistinli mücahidlere karşı Müslümanların sorumluluklarını hatırlattı.

Yahudilerin Peygamberler yönelik saldırı ve ihanetleri özetleyen Molla Yalçın, "Yahudiler öncelikle o kimselerdir ki babaları Hazreti Yakup'u yıllarca hüzne boğdular, kardeşlerine ihanet ettiler. Yahudiler; Hazreti Zekeriya gibi peygamberleri öldürmüş, Hazreti Meryem gibilerine iftira etmiş, Hazreti İsa'yı öldürme teşebbüsünde bulunmuştur. Allah cellecelaluhu Hazreti İsa'yı onların elinden kurtarıp kendi katına alsa da Hristiyanlar Yahudileri peygamberlerini öldürmekle suçlamıştı. Ne gariptir ki Hristiyanlar düne kadar peygamber katili olarak addettikleri Yahudileri bugün destekliyor. Bundan daha zelil bir durum düşünülemez. Bu da Müslümanların kaderidir ki düşmanı her daim rezil, şahsiyetsiz, insanlıktan nasibini almamış hainlerdir." diye belirtti. 

Yalçın, "Yahudileri iyi tanıyabilmemiz için Kur'an-ı Kerim'de çok detaylı bahsedilmektedir. Onlar Hazreti İsa ve Hazreti Davut'un diliyle lanetlenmiş bir topluluktur. Onların yaptıkları zulümlerden dolayı Allah-u Teala onların atalarını maymuna çevirdi. Evet, Yahudiler maymunun çocuklarıdır. Yahudiler ki Peygamber Aleyhisselatu Vesselama verdikleri sözden caymış, Peygamber Efendimizi öldürme teşebbüsünde bulunmuştur. Allah, Peygamberimize Yahudileri tanıttırdıktan sonra Efendimiz onları Medine'nin çevresinde uzaklaştırdı." dedi.

"Müslümanlara yardım etmezseniz kaybetmekten korktuğunuz makamlarınız yıkılacak, altında ezileceksiniz"

İçinde bulunulan süreçte Müslümanların sorumluluklarını hatırlatan Yalçın, şunları söyledi:

"İşte bugün Filistin'de El Kassam Tugaylarındaki mücahid kardeşlerimiz tüm ümmetin adına bu alçaklarla savaşıyor. Şayet bizler bu duruma duyarsız kalırsak bunu Allah kabul etmez. Kimin elinden ne geliyorsa o kişinin üzerine farz-ı ayndır. Müslümanlar mallarıyla, canlarıyla, dualarıyla, kanlarıyla, kalemleriyle Filistinli mücahitlere yardım etmelidir."

Devlet yöneticilerine seslenen Yalçın, "Buradan Müslüman yöneticilere ve halkı Müslüman olan devlet idarecilerine sesleniyorum. Vallahi şayet sizler bu Müslümanlara yardım etmezseniz kaybetmekten korktuğunuz o mevki ve makamlarınız yıkılacak, sizler o makamların altında ezilecek ve dünyada zelil olacaksınız. Sizin izzet ve şerefiniz İslam'ın ve Müslümanların izzetine bağlıdır. Bu izzet ve şerefi Müslümanlara vererek cesaret gösterirseniz Allah, kimsenin size bahşedemeyeceği izzeti verecektir. Şu an tüm Müslümanların üzerinde bir sorumluluk vardır. İster memur-işçi, ister kadın-erkek, ister genç-yaşlı veya idareci olalım. Hepimizin Filistinli Müslümanlara destekte bulunma zorunluluğumuz vardır." ifadelerine yer verdi.

Mücahit İleri

"Bu saldırılar ilk olmadığı gibi son saldırı da olmayacaktır"

HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Mücahit İleri ise HAMAS ile işgal çeteleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bu günlerde özellikle Siyonistlere destek sunan devletlerin bu ihanetinin asla unutulmayacağını vurguladı.

Filistin'in bir toprak parçası değil, Müslümanların sembolü, namusu ve kırmızı çizgisi olduğunu kaydeden İleri, "Bugün İslam coğrafyasında yapılan zulümler bir yana Filistin'de yapılan soykırıma karşı meydanlarda olmaya devam edeceğiz. İlk mescidimiz olan Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar ileride kıblemiz olan Kabe'ye de gerçekleşecektir. Şu an yapılan saldırılar sadece Filistin'e değil, İslam alemine yapılmıştır ve bu saldırılar ilk olmadığı gibi son saldırı da olmayacaktır. Bu hak-batıl savaşıdır. Kendilerini göstererek bu savaşa taraf olanlar asla unutulacaklarını zannetmesinler. Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak belki Filistinli kardeşlerimizin yanında olamayabiliriz ama dualarımız onlarladır." dedi.

Program, Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik'in yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55