,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Diyarbakırlı çocukların ortak ifadesi "Hayat Namazla Güzeldir" oldu

Diyarbakırlı çocukların ortak ifadesi "Hayat Namazla Güzeldir" oldu
Kur'an Nesli Platformu tarafından Diyarbakır'da gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programına katılan çocuklar düzenlenen etkinlikten memnun kaldıklarını belirtirken çocukların ortak ifadesi "Hayat Namazla Güzeldir" sloganı oldu.

 

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programı Diyarbakır'da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Cami hocaları ve aileleriyle programa katılan binlerce çocuk, program alanında cemaatle namaz kıldı, seslendirilen ilahilere eşlik etti ve "Hayat Namazla Güzeldir" sloganı dillerinden düşmedi.

Düzenlenen program sonrası duygularını paylaşan çocuklar, etkinliği çok beğendiklerini ve sonraki zamanlarda tekrarının yapılmasını istediklerini ifade ettiler.

"Seneye de program olursa yine geliriz"

Programa katılan çocuklardan Muhammed Kanat, "Namaz etkinliği güzeldi. Çocuklar için güzel bir oldu, devamını isteriz. Bizler hocalarımızla programa geldik. Bence gelmeyenler de gelmeli." dedi.

Çocuklardan Kenan Deniz, "Etkinlik çok güzeldi. İnşallah başka zamanlarda da bu tür etkinlikler görürüz." derken Muhammed Enes Yaşar ise etkinlikte en çok hoşuna giden programın ilahiler ve namaz kılma olduğunu söyledi.

Namazı çok sevdiğini söyleyen Muhammed Aytaç Gümüş, "Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarını çok seviyorum. Hayat namazla güzeldir." ifadelerini kullandı.

Etkinliği çok beğendiğini ve her yıl gelmek istediğini ifade eden Elif Nur Erdoğan, cümlesini "Hayat namazla güzeldir" sloganıyla tamamlarken çocuklardan Azra Çetin ise şunları söyledi:

"Hocalarımız iki hafta süresince bizlere namazı anlattı. Seneye de program olursa çok mutlu oluruz. İnşallah seneye program olursa yine geliriz. Hayat namazla güzeldir ve dinimizin direğidir."

"Arkadaşlarıma namaz kılmalarını söylüyor ve onlara namazı öğretiyorum"

Namazı 6 yaşındayken öğrendiğini söyleyen Hatice Meryem Kaya, aile içindeki İslami kültüre dikkat çekerek "Ailemle beraber cemaatle namaz kılmayı çok sevdim. Her gün babamla beraber sabah namazına kalkıp sonrasında ailece Kur'an-ı Kerim okuyoruz. Şu an hafızlıkta okuyorum ve bu durumumdan ailem memnun. Namazları annemle beraber kılıyoruz. Annem 'sen namaz kılarken Allah sana hafızlığında çokça yardım edecek' diyor ve camiye giderken atılan her bir adımın sadaka olduğunu söylüyor." şeklinde konuştu.

Programın çok coşkulu geçtiğini belirten Rojda Gürcü, "7-8 yaşlarında namazı öğrendim. Namazı; annem, babam ve Kur'an kursundaki hocalarım bana öğretti. Namaz çok güzel bir şeydir ve herkes kılmalıdır. Arkadaşlarıma namaz kılmalarını söylüyor ve onlara namazı öğretiyorum. Etkinlik çok güzeldi. En güzel kısım ilahilerin söylenilmesiydi ve herkes coşkuluydu." diye belirtti.

Hicran Kılınç ise, "3 haftalık namaz öğrenme programı, çok etkili bir ders oldu ve hocalarımız da namaz hakkında bilgilendirme yaptılar. Hocalarımız her dersten sonra namaz hakkında soru soruyorlardı ve en sonunda hediyeler verildi, programımız çok güzeldi. Namaz denilince Allah'ın emri ve Peygamber Efendimizin hadisleri ilk akla gelir. Hayat namazla güzeldir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55