,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

Diyarbakır'daki Kur'an'a Saygı Mitinginde İslam alemine ve Batı'ya önemli mesajlar verildi

Diyarbakır'daki Kur'an'a Saygı Mitinginde İslam alemine ve Batı'ya önemli mesajlar verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Kur'an'a Saygı Mitinginde yapılan konuşmalarda İslam alemine ve Batı'ya önemli mesajlar verildi.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır'da İstasyon Meydanında Kur'an'a Saygı Mitingi düzenledi.

Çevre il ve ilçelerden de halkın yoğun katılım gösterdiği mitinge HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı.

Miting alanına gelen katılımcıların çoğunun elinde Kur'an-ı Kerim'in olduğu görüldü. Sık sık tekbirlerin getirildiği mitingde, İslam düşmanları aleyhine pankartlar açıldı. Miting meydanına  geçtiğimiz günlerde Adana'da namaz üzerinde şehit edilen HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin'in posteri asıldı.

Rehber TV ve bölgedeki İslami radyolar tarafından canlı olarak verilen miting, saat 17.00'de İTTİHADÜL ULEMA üyesi Hafız Ömer Akgül'ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Bu kitap elimizden düşerse batının kölesi olmamız an meselesidir

Mitingin selamlama konuşmasını HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç yaptı.

Dinç, konuşmasında şu çağrılarda bulundu:

"Ey Türk, Kürt, Arap, Zaza, İslam Ümmeti! ayağa kalk, silkelen! Hayat kitabına sahip çık. Bu kitap elimizden düşerse batının kölesi olmamız an meselesidir. Sahip çık kitabına. Allahuekber de.

Ey İslam ümmetin hep birlikte sımsıkı Allah'ın ipine sarılın, gün birlikte ve Kur'an'a sahip çıkma günüdür.

Ey İslam ülkelerini yöneticileri, İslam'a ve mukaddesatlara saldıran ülkelerdeki elçilerinizi geri çekin. Irak, İsveç elçisini sınır dışı etme kararır aldı. Fas da İsveç elçisini süresiz geri çekti. Tebriz ediyoruz. Diğer İslam ülkeleri de bunun gibi bir tavır takınmalı. Türkiye de İsveç'in NATO üyeliğini veto etmelidir. Diğer ülkeler de askeri, ekonomi ve siyasi ilişiklerini gözden geçirmelidir.

Ey 8 milyar içinde vicdanı sönmemiş insanlık, Kur'an'a yapılan saldırı tüm insanlığına yapılmıştır. Bir fikir özgürlüğü olamaz. Bir insanlık suçudur. AB, BM ve vicdanı sönmemiş tüm ülkeler tepkisini ortaya koymalıdır.

Peygamber Sevdalıları Vakfının mesajı okundu

Ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, vakfın mesajını okudu.

Akgönül, mesajında şunlara dikkat çekti:

"Bütün Müslümanlar Kur’an’a ve Hazreti Peygamber aleyhisselatu vesselama yapılan hakaretlere, fiili saldırılara karşı tek yürek ve tek ses olmalı, hep birlikte ayağa kalkmalıdırlar.

Müslüman âlimler, aydınlar, İslami STK’lar, tarikatlar ve cemaatler Kur’an–ı Kerim’e, Hazreti Peygamber’e ve sünnetine yapılan saldırılar karşısında susmamalı, halkı bilinçlendirmeli, hem ulusal hem de uluslararası çapta toplantılar, konferanslar ve etkinlikler yapıp halkı aydınlatmalı, duyarlı hale getirmeli ve harekete geçirmelidirler.

Müslüman ülkelerin idarecileri bu alçakça hakaret ve saldırıları kınamakla yetinmemeli, bu eylemlerin son bulması için daha somut adımlar atmalıdır. Bu çerçevede, İsveç ve Danimarka ile siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerini kesmeli, bu ülkelerin diplomatlarını sınır dışı etmelidirler.

Sayın Erdoğan’ın şahsında Hükümete çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki; Avrupa Birliği’ne girişi gözden geçirin, onlar İslam’a ve Müslümanlara bu kadar düşmanlık yaparken bu birliğe üye olmaya çalışmanın bir anlamı yoktur. Müslüman ülkelerin kendi birliklerini kurmaları için çalışın."

Molla Beşir Şimşek: Kur'an'ı yakmalar, Haçlıların İslam'a ve Müslümanlara karşı savaşını bir devamıdır

Okunan mesajın ardından Peygamber Sevdalıları adına Molla Beşir Şimşek, Kürtçe bir konuşma yaptı.

Kur'an'ı yakmanın münferit bir olay olmadığını vurgulayan Şimşek, "Bu sistematik ve projeli bir saldırıdır. Haçlı seferleriyle bize hükmetmeye çalıştılar ancak şeyhlerimiz, alimlerimiz, büyüklerimiz, rehberlerimiz onlara boyun eğmedi ve ümmeti onlara teslim etmedi. Bugün Kur'an'ı yakmalar, Haçlıların İslam'a ve Müslümanlara karşı savaşını bir devamıdır." diye konuştu.

İslam ülkelerindeki önderler videolu mesaj gönderdi

Şimşek'in konuşmasından sonra İslam ülkelerinin, müftü, parti ve camia liderlerinin gönderdiği mesajlar izletildi.

Mitinge videolu mesaj gönderen isimler şöyle: Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, Filistin İslami Cihad Siyasi Büro Başkanı Muhammed el-Hindi, Dünya Müslüman Alimler Birliği Üyesi Dr. Usame Fethi Ebu Bekir, Libya Müftülüğü Araştırma Heyeti Genel Sekreteri Şeyh Sami Saidî, Mısır Cemaati İslami yetkililerinden İslam Ğamri, Sudanlı alim Şeyh Abdulhay Yusuf, Dünya Müslüman Alimler Birliği Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd".

Mitinge ayrıca Filistin Devleti’nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa da yazılı bir mesaj gönderdi.

Mehmet Göktaş Hoca: Ama İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık yapmanın da bir bedeli olmalıdır.

Mitingin kapanış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca yaptı.

İslam'ın en azgın düşmanlığını yapan ülkelerin, Kur'an'ın önüne geçilemeyeceğini ve Allah'ın nurunu söndüremeyeceğini bilmesi gerektiğini kaydeden Göktaş Hoca, "Ama İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık yapmanın da bir bedeli olmalıdır. Bedeli ödettirmelidir. İslam'a, Kur'an'a havlayan kim varsa bunlara haddi bildirilmeli. Yegane beklentimiz budur. Ankara'dan, ticaret erbabından herkes gücü neye yetiyorsa hadlerini bildirmelidir. Biz Kur'an sevdalıları olarak sevdamızı ispat ettik. Ama bundan sonra peşini bırakmayalım. Onlar da rahat etmesin, yöneticiler Avrupa'ya desin ki, bize yetki veren insanlar bizden bunun istiyor. Şu anlamda biz üzülmüyoruz. Kitabımıza düşmanlık edenler yarasalardır. Kitabımız Allah'ın nurudur. Peygamberimiz Allah'ın nurudur. Allah, 'Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah'ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.' buyuruyor." şeklinde konuştu.

Göktaş Hoca'nın konuşmasının ardından miting, Molla Remzi Uçar Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55