,
  • BIST 10003.43
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Diyarbakır'da yarın "yağmur duası"na çıkılacak

Diyarbakır'da yarın "yağmur duası"na çıkılacak
Âlimler ve medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine bağlı olarak yaşanan kuraklık nedeniyle, Diyarbakır halkını yarın yapılacak "yağmur duası"na çağırdı.

Türkiye uzun bir süredir küresel iklim değişikliğinin etkisi altında. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle de son iki yıldır kuraklıkla mücadele ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 3, 6, 9 ve 12 aylık periyotlar için hazırladığı kuraklık değerlendirme sonuçlarına göre 2021 yılı Türkiye için son 20 yılın en kurak, 41 yılın ise ikinci en kurak senesi olarak kayıtlara geçti.

Bu yıl ocak ayında gerçekleşen kar yağışı barajların dolmasına etkili olsa da kuraklık sıkıntısını ortadan kaldırmadı.

Çiftçi umudunu nisan yağmurlarına bağladı. Özellikle kırmızı mercimek ve buğday rekoltesinin düşmemesi için nisanda mevsim normallerinin üzerinde yağış gerekiyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde, kuraklık tehlikesi yaşanıyor.

Âlimler ve medreseler Birliği de (İTTİHADUL ULEMA) kuraklıktan dolayı tüm Diyarbakırlıları yağmur duasına çağırdı.

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer 24 Nisan Pazar günü saat 15.00'te Batıkent Meydanı'nda yapılacak olan yağmur duasına tüm Diyarbakır halkını davet ettiklerini söyledi.

Nisan ayının başından bu yana tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır ve çevresinde de kuraklığın hüküm sürdüğünü belirten Özer, yağmur duasının Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünneti olduğunu hatırlattı.

Kıtlığın temel sebeplerinden birinin insanların Allah'tan uzaklaşması olduğunu belirten Özer, "Yağmurun kesilmesinin aslında temel sebebi insanların günah ve isyanıdır. Günümüzde Allah-u Teâlâ'nın mülkünde Allah'ın kanunları kabul edilmiyor, Allah'a isyan ediliyor ve Allah'a savaş açılıyor. Eğer insanlar aklını başına almazsa Allah o halkı bir şekilde imtihan ve terbiye eder. Bundan dolayı yağmur duasına çıkılmadan önce zekâtlarımızı vereceğiz, tövbe edeceğiz, ihtiyaç sahiplerini görmezlikten kaçınacağız ki Allah bize rahmet etsin, yağmur yağdırsın." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55