,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi etkinliğine hazırlık çalışmaları hızla devam ediyor

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi etkinliğine hazırlık çalışmaları hızla devam ediyor
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından pazar günü Diyarbakır'da düzenlenecek olan Mevlid-i Nebi etkinliği için ön hazırlıklar tamamlandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Covid-19 salgını dolayısıyla ara verdiği 3 yılın ardından bu sene 30 Nisan Pazar günü Diyarbakır Nevruz Park alanında "En Güzel Örnek Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenliyor.

Düzenlenecek etkinlik öncesi ilgili makamlara başvuru sürecini tamamlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkilileri, programın tanıtım ve duyuru sürecine ilişkin çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Devam etmekte olan etkinlik hazırlık aşamalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Düzenleme Kurulu Üyesi Menaf Adıyaman, bugün itibariyle yürütülecek duyuru faaliyetleri hakkında bilgi verirken başta kent esnafı olmak üzere Diyarbakır halkına çağrıda bulundu.

Kentin neredeyse tüm kavşakları ile duvar ve işyerlerine asılan duyuru afişleriyle halkın davet edildiği etkinlik için yarın itibariyle tüm sokak ve caddelerde Peygamber Efendimize ithafen seslendirilmiş ilahi ve ezgi içerikli davet anonslarının yapılacağını belirten Adıyaman, duyarlı olan Diyarbakır esnafının bu haftaya özel indirimlerle manevi atmosfere katkı sunmalarını dile getirdi.

"Yarın itibariyle anons araçlarımızla halkımızı etkinliğe davet edeceğiz"

Mevlid-i Nebi etkinliğinin düzenlenmesine yönelik alınan karardan bu yana yapılan çalışmaları sıralayan Adıyaman, etkinlikle alakalı olarak geçtiğimiz hafta genel duyuruyu yaptıklarını hatırlatarak "Çalışmalarımıza geçtiğimiz ay itibariyle start vermiştik, şu an tüm hızıyla devam etmektedir. Bilindiği üzere rutin hale getirdiğimiz mevlit etkinliğimize pandemi, hastalık ve Ramazan ayı münasebetiyle 3 yıl ara verme zorunda kalmıştık." dedi.

Adıyaman, "Resmi başvurularımızı yaptık. İlgili makamlardan bize olumlu dönüt geldi, herhangi bir problemimiz yok. Bu konuyla alakalı çalışmalara başlanmış ve halen de devam ettiriyoruz. Şehir merkezi başta olmak üzere ilçe ve taşraların genelinde branda ve afişlerimiz asılmış durumdadır. Hemen hemen şehrin bütün ana arterlerine, bulvarlarına ve caddelerine brandalarla duyurumuzu yapmış bulunmaktayız, el ilanlarımızda dağıtılmak üzeredir." ifadelerini kullandı.

Yarın itibariyle merkez ve ilçelerde anons araçlarıyla duyuru çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen Adıyaman, "Diyarbakır halkının katlımı için elimizden gelen bütün imkanlarımızı bu konuda sarf etmiş bulunmaktayız. Bunun dışında özellikle insanların yoğun bulunduğu şehrin belli başlı yerlerinde stant açmış ve bu stantlarımız da Peygamber Efendimizin hayatını anlatan siyer kitabı hediyesiyle birlikte ilanımızı yapmış bulunmaktayız. Bunun yanı sıra şu an Diyarbakır'da bütün evlere dağıtılmak üzere el ilanlarımız hazırlanmış ve bunun dağıtımı beklenmektedir. İnşallah bugün itibariyle el ilanlarımızla birlikte halkımıza bu duyurumuzu yapmış olacağız." şeklinde konuştu.

"Özel olarak halkımızı alana taşımak isteyenler de varsa bizimle irtibata geçebilir"

Etkinliğin gerçekleşeceği gün halkın program alanına ücretsiz şekilde ulaştırılmasına yönelik çalışmaları hakkında bilgi aktaran Adıyaman, "Afişlerimizde kalkış noktaları belirtmiş bulunmaktayız. Diyarbakır merkez ve ilçelerinde belli başlı noktalar olmak üzere birçok yerde ücretsiz ulaşımız olacaktır. İlgili yerlerle görüşülmüş ve tertibi yapılmıştır. Halkımızın alana ulaştırılması için gereken kolaylıklar ne ise çalışmalarımızı yapmışız ve hazırız. Özel olarak halkımızı alana taşımak isteyenler de varsa bizimle irtibata geçebilirler." diye belirtti.

Etkinlik alanında kermes düzenleneceği bilgisini de paylaşan Adıyaman, "Etkinliğimize katılan halkımız çok iyi bilir ki bu etkinliğimizi yaparken kermes anlayışı ön sırada olabiliyor. Halkımız oraya Peygamber Efendimizi anma, anlamak, salavat getirmek, o müthiş olan atmosferi yaşamak için ailesiyle ile birlikte tümüyle gelip saatlerce orada oturup büyük bir coşku ve heyecanla programımıza dahil oluyorlar. Her yıl olduğu gibi bu yılda kermes çalışmamızı düzenlemişiz. Bu konuda destek ve katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, desteklerini verebilirler." dedi.

"Diyarbakır halkını 30 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Nevroz meydanına davet ediyoruz"

Mevlit haftası atmosferinin daha net bir şekilde hissedilmesi açısından esnaflara çağrısını yenileyen Adıyaman, şunları söyledi:

"Esnaf kardeşlerimizden konuyla ile ilgili katkıda bulunmaları ve halkımıza yönelik kampanyalar düzenlemelerini istemiştik. Esnaf kardeşlerimizden bu ayın ve günün hürmetine ikramlarda bulunmaları ve ucuz eşya satmaları kampanyasıyla alakalı olumlu dönütler aldık. Esnaf kardeşlerimiz bu konuyla alakalı çalışmalarına devam ettirebilir ve kampanyalarını yayabilirler. Bütün Diyarbakır halkını 30 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Nevroz meydanında yapacağımız 'En Güzel Örnek Hazreti Muhammed' temalı mevlid etkinliğine davet etmiş olalım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55