,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Diyarbakır'da "Gazze Buluşması" programı gerçekleştirildi

Diyarbakır'da "Gazze Buluşması" programı gerçekleştirildi
Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlediği "Gazze Buluşması" programına katılan Yemen'den Abdullah Zindani, Sudan'dan Abdulhay Yusuf ve Filistin'den Dr. Nevvaf Tekruri, Gazze'deki mücadeleyi farklı boyutlarıyla ele aldı.

 

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programda Yemen Alimler Birliği Başkanı Abdullah Zindani, Sudan Alimler Birliği Başkanı Abdulhay Yusuf ve Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri birer konuşma yaptı.

Ramazan Tekdemir

Rıfat Ablay'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan "Gazze Buluşması" programında Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına selamlama konuşmasını yapan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Diyarbakır islami sivil toplum kuruluşları olarak Aksa Operasyonu başladığı günden bu yana sürekli eylem, saha çalışmaları ve salon programlarıyla kermesler düzenleyerek, çocuk şenlikleri yaparak birliktelik ruhunu diri tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Gazze Tufanı operasyonuyla beraber toplum fark edilen manevi çöküntüye temas eden Tekdemir, "Dünyada az sayıda Yahudi ama çok sayıda Yahudi karakter var. Dünyada çok sayıda Müslüman var ama az sayıda Müslüman karakter var. Onun için bizim yeniden karakter inşasına yönelmemiz lazım." dedi.

Doç. Dr. Fikret Özçelik

"Şeyh Said Hazretlerinin isminin o ağızlarda kirlenmesi ağırımıza gidiyor"

Programda yaptığı teşekkür konuşmasında son zamanlarda Şeyh Said Hazretlerine yönelik yapılan karalama ve hakaretlere yer veren AYDER Başkanı Doç. Dr. Fikret Özçelik ise şunları söyledi:

"Allah hiçbir zaman insanlığı öndersiz ve lidersiz bırakmamıştır. Bölgemiz için konuştuğumuzda iki büyük alimimizden konuşmak mümkündür. Her ne kadar ağızları kirli bazı kimseler Şeyh Said Hazretlerine dil uzatsa da Şeyhin değeri düşmez ama o mübarek isim o ağızlarda kirlenmesi açıkçası ağırımıza gidiyor. Bugün Filistin'deki HAMAS, sakat bir kişi olan Şeyh Ahmet Yasin tarafından kuruldu, oluşturuldu. Bu bize asıl güç sağlam bedenle değil, imanla mümkün olduğunu gösterdi." 

Abdullah Zindani

Programa konuşmacı olarak katılan Yemen Alimler Birliği Başkanı Abdullah Zindani, müminler olarak Allah ile yapılan ticaretin birinci aşaması olan imanı artırmanın ardından Allah yolunca cihad etmek olduğunu ve bu cihadı mal ve canla yapılması durumunda Allah katında kazançlı bir ticaret olduğunu belirtti.

Zindani, "Mümin, canını Allah yolunda feda ettiğinde boşa gittiğini düşünmez, şehadete ulaşır. Aynı şekilde malını Allah yolunda sarf ettiğinde malının eksildiğini düşünmez, aksine daha da artacağını düşünerek malıyla ve canıyla her şeyini feda eder. Bugün kardeşlerimiz canlarıyla cihad ediyor. Bizlere düşen de ayette belirtildiği üzere mallarımızla cihad vazifesini yerine getirmek ve onları desteklemektir." ifadelerini kullandı.

Abdulhay Yusuf

"İslam düşmanlarının on yıllar boyunca İslam'ı kötülemek için kurduğu tezgâhlarlar boşa çıktı"

Aksa Tufanı'nın etkilerinin farklı yönlerini aktaran Sudan Alimler Birliği Başkanı Abdulhay Yusuf; bu operasyonun, şimdiye kadar İslam düşmanları tarafından oluşturulan tüm algıları çürüttüğünü dile getirdi.

Yusuf, "Bu cihad hareketi ile Allah bizlere nice şeyler gösterdi. Rabbine razı olan, O'nun kendileri için takdir ettiği her türlü musibete rıza gösteren bir mümin toplulukla tanıştık. Yani bir İslam fotoğrafı önümüze çıktı. Batı ve İslam düşmanları on yıllar boyunca İslam'ı kötülemek için birtakım tezgâhlar kurdu. Müslümanları kendi oluşturdukları bazı terör gruplarıyla eşleştirdiler, kan dökücü terörist olduğu yaygara ve propagandasını sürekli yaptılar, insanların zihninde kötü bir İslam ve Müslüman imajı oluşturdular. Sonrasında bu Müslümanlar çıktı ve tüm dünyaya İslam'ın adalet, merhamet ve bir Müslümanın nasıl olması gerektiğini gösterip onların tüm söylemlerini boşa çıkardılar." dedi.

Dr. Nevvaf Tekruri

"Ümmet olarak zillet içerisinde onları destekleyip normalleşenleri umursamayın, sizler kahramanlarımıza bakın"

"Şu an kan akıyor, bedenler toprağa gömülüyor ama bedel ödenmeden mücadelenin zafere ulaşması mümkün değil" diyerek cihadı bu şartlarda devam ettiğini ve herkesin bu cihada katılmak zorunda olduğunu söyeleyen Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, "Eğer Aksa Tufanı gemisine binmezsek boğuluruz. Zafer yakındır ve bunu kardeşlerimizin başlattığı cihad hareketiyle yaşıyoruz, iman ediyoruz. Allah, ümmetin bir asırlık bekleyişini bu cihad hareketiyle karşılamış oldu. Şimdi ödenen bedeller sadece Filistinli Müslümanların değil ödemesi gereken bedel değildir. Sorumluluğumuz sadece desteklemekle sınırlı değildir, nitekim sizler destekçi değil cihadın ortaklarısınız." şeklinde konuştu.

Tekruri, "Mücahidler Siyonistlerin gerçek yüzünü tüm dünyaya tanıtarak ne kadar korkak ve perişan vaziyette olduklarını ispat ettiler. Öyle korkaklar ki tankların içerisinde saklanmaktan başka bir çare; sadece camileri, okulları, sivil yerleşim yerlerini bombalamaktan başka bir çözüm bulamıyor. Bugün yaptıkları tüm zulümleri zafer olarak göstermeye çalışıyorlar. Mücahidler ise onların subaylarını hedef alıyor, tank ve zırhlı araçlarını havaya uçuruyor. Ümmet-i Muhammed olarak zillet içerisinde onların yanında olup destek verenleri normalleşenleri umursamayın, sizler kahramanlarımıza bakın." diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55