,
  • BIST 10201.47
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 25 °C

Diyarbakır'da Doğal ve Organik Ürünler Pazarı açıldı

Diyarbakır'da Doğal ve Organik Ürünler Pazarı açıldı
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu, merkez Kayapınar'da kurulan Doğal ve Organik Ürünler Pazarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, üretici birlikler ve kooperatiflerin yanında çok sayıda vatandaş da katıldı.

Doğal ve Organik Ürünler Pazarı'nın açılışında konuşan Vali Karaloğlu, Diyarbakır'ın 12 bin yıldır bereket taşıdığını söyleyerek, "Hevsel bahçeleri, Karacadağ ve Dicle Nehri ile bir bereket bolluk şehri Diyarbakır'ın çalışkan insanlarının üretmiş olduğu doğal ve organik ürünleri, Diyarbakır organik markası altında Türkiye ve dünya ile buluşturmanın vaktinin geldiğine inanıyoruz. Bugün açılışını yapacağımız bu mekânda 24 adet satış noktamız var. Bu satış noktalarımızda, Diyarbakır'daki kooperatiflerimiz, bitkisel ve hayvansal üretim birliklerimiz ürünlerini sergileyecek." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Dairesi Başkanlığının desteği ile 12 yeni Kadın Kooperatifi kurduklarını belirten Karaloğlu, "Bu kooperatifler ve birlikler; çiftçimizin, köylümüzün, toprakla ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşımızın üretmiş olduğu bu doğal ve organik leziz ve temiz ürünler, bu marka altında bu mekânda insanımızla buluşturacak. Burayı bir marka haline getirip turizm ile entegre etmek; üretici birliklerimizin, kooperatiflerimizin, kurum ve kuruluşlarımızın elinde." dedi.

"Hedefimiz 'Diyarbakır organik' adıyla dijital pazarda Türkiye ve dünyaya tanıtmak"

Diyarbakırlıların pazarın bulunduğu alandaki parktan istifade edebileceklerini söyleyen Karaloğlu, asıl hedeflerinin Diyarbakır'da üretilen doğal ve organik ürünleri dijital pazarda Türkiye ve dünyanın her noktasına ulaştırmak olduğunu söyledi.

Karaloğlu, "Hedefimiz Diyarbakır'ın doğal ve organik ürünlerini satmanın yanında 'Diyarbakır organik' adıyla dijital pazarda Türkiye ve dünyanın her yerinden Diyarbakır'ın bu ürünlerine ulaşımını temin etmek ve dijital pazarda bunları pazarlayabilmek en büyük hedefimizdir. İnşallah yakın bir zamanda bunu da başaracağız." şeklinde konuştu.

Karaloğlu, "Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte Diyarbakır'da üreten insanımızın, kooperatiflerimizin ve birliklerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.  Yeter ki onlar çalışıp üretsinler. Bizim desteğimiz sonuna kadar onlarla beraber olacak. Bugün açılışını yapmış olduğumuz Diyarbakır Doğal ve Organik Ürünler Pazarı'nın hayırlara vesile olmasını çiftçimize üretim ve bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından açılışını gerçekleştirdiği pazarı dolaşan Vali Karaloğlu, alışveriş yapıp esnafla hasbihal etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55