,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Diyarbakır halkı: Konser ve festivallerle halkın gözü boyanıyor

Diyarbakır halkı: Konser ve festivallerle halkın gözü boyanıyor
​​​​​​​Son zamanlarda belediyeler tarafından sıkça düzenlenen konser ve festivaller vatandaşın tepkisine neden oluyor.

 

Diyarbakır halkı, belediyeler tarafından düzenlenen konser ve festivallerin israf olduğunu, bunun yerine sorumluluk alanındaki eksiklerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Hasan Ay

Bu tür etkinliklerin kimseye faydasının olmadığını ifade eden Hasan Ay, “Lüzumsuz harcamaların durdurulması lazım. Devletin parasını başka yere harcıyorlar. Devlete, millete, vatandaşa ne faydası var? Devletten al parayı, 3-4 şarkıcıyı getir, konser verdir, onlar da yurt dışında yatırım yapsınlar. Hiç gerek yok. Eğer belediyeler bir şey yapacaksa doğrudan vatandaşa yardım yapsınlar. İki tane konseri ben dinlesem ne olur dinlemesem ne olur. Alırım kaseti dinlerim. Bir şey yapacaklarsa vatandaşa hizmet yapsınlar, gösteriş değil.” şeklinde konuştu.

Cebrail Parıltı

Düzenlenen etkinliklerin ahlaken de doğru olmadığını belirten Cebrail Parıltı, “Daha çok devletin kendi kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde olan israfın önüne geçilmesi lazım. Bu israf önlenecekse, tasarruf yapılacaksa başta kamu kurumlarından başlanmalı. Festival adı altında yapılan konserlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bunlara verilen paralarla birçok güzel şey yapılabilir. Bu kadar işsizliğin olduğu yerde bu tür etkinliklere para harcanması sıkıntılı bir durumdur. Hele hele yapılan bu etkinlikler ahlaken insanları yozlaştırıyorsa bu etkinlikleri çok yersiz ve anlamsız buluyorum.” diye konuştu.

Zülfü Kılıç

Zülfü Kılıç, “Şimdi belediyelere baktığımız zaman örneğin Diyarbakır’ın bir sürü sorunu var; yapılması gereken birçok iş varken konserler ve benzeri şeylere bir sürü para harcanıyor. Bu paralar kimin parası?” dedi.

Berat Kumaş

Düzenlenen konserlerin halkın gözünü boyamaya yönelik olduğunu aktaran Berat Kumaş, “Halkın gözünü boyuyorlar; sözde belediye çalışıyor. İki sanatçı getireceğine yolları, kaldırımları yapsınlar. Bunlar hep israf ama benim gözümde bunlar göz boyamadır. Belediye menajerlik şirketi değil ki hizmet etmek yerine sanatçı getiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

Cemil Işık

Cemil Işık, “Ergani’de sokak aralarına girilmiyor getirmişler konser falan veriyorlar. Hep borçla sonrakilere devrediyorlar.” dedi.

Recep Altunbay

Recep Altunbay, “Çöpler alınmıyor ancak şikâyet üzerine alınıyor. Belediyecilik tam olarak yapılmıyor. Senin festivalle bir işin yok. Senin millete hizmet etmen lazım. Ama gelin görün ki belediyecilik anlayışı kimsede yok.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55