,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: “Din görevlilerimiz vefa bekliyor”

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: “Din görevlilerimiz vefa bekliyor”
Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, Coronavirus süreci ile birlikte kurulan Vefa Destek Grubunda faaliyet yürüten din görevlilerinin yaptığı çalışmaların bazı kesimlerce sekteye uğratılmasına yönelik çabalara tepki gösterdi.

Engin, pandemi sürecinde din görevlilerine atılan iftiraya ve karalamaya rağmen kendilerinin Allah rızasını gözeterek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ulaştırma derdinde olduklarını söyledi.

Vefa Destek Grubunda hayır çalışmalarında bulunan din görevlilerinin vefa beklediklerini belirten Engin, “Dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde Covid-19 salgını ile mücadele halen devam ediliyor. Bu süreç içerisinde ülkemizde birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın en güzel örnekleri sergilendi. Bizler de Diyanet-Sen olarak Malatya merkez ve ilçelerimizde imam hatibinden, müezzin kayyımına, Kur’an kursu öğreticilerimizden müftülük personeline kadar tüm din görevlileri valiliğimiz bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarında gönüllü olarak hizmet verdi. Coronavirus tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan veya engelli olan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük bir özveri ile görev aldık. Vefa Destek Gruplarında aktif olarak görev alan din görevlilerimiz, hazırlanan yardım kolilerinin dağıtılmasından maaşların ulaştırılmasına, yaşlılarımızın ilacından market alışverişine kadar her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında görev aldılar.” dedi.

"Din görevlileri vatandaşlara yardım ulaştırma derdinde oldular"

Açıklamasının devamında Engin, “Bu süreç içerisinde din görevlilerimize atılan onca iftiraya, onca karalamaya rağmen onlar Allah rızası için 7/24 ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım ulaştırma derdinde oldular. İlçe ilçe, köy köy gezerek belirlenen hanelere yardım kolilerini, sosyal yardım paralarını ve diğer ihtiyaçlarını ulaştırdılar. Bu süreçte büyük fedakarlıklarla vefa destek gruplarında yer alan din görevlilerimizin Valiliğimiz tarafından plaket ve takdir belgesi ile onurlandırılması gönüllü din görevlilerimizin motivasyonunu daha da yükseltecektir. Bütün zor zamanlarda olduğu gibi Covid-19 ile mücadelede de din görevlilerimiz ön safhadaki yerini almış ve bu mücadele devam ettiği sürece de hizmetlerine devam edecektir. Çünkü biz biliyoruz ki halka hizmet Hakk’a hizmettir. Küçük bir teşekkürün de fedakâr din görevlilerimizden esirgenmeyeceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55