,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız, yaz Kur'an kurslarının önemine dikkat çekti

Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız, yaz Kur'an kurslarının önemine dikkat çekti
Diyanet İşleri Başkanlığınca her yaz Türkiye geneli başlatılan yaz Kur’an kurslarının önemine değinen Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, çocukların bu kurslara gitmesinin önemine değindi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte açılan "Yaz Kur'an Kursları" bu yıl 27 Haziran’da başlayacak. Kurslara katılacak çocukların dini yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için gerekli dua ve sureleri ezberlemeleri ve Kur'an-ı Kerim'i meali ile birlikte okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Yaz Kur'an Kursları" 26 Ağustos'ta sona erecek.

Kurslara katılacak çocukların dini yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için gerekli olan davranış ve İslami açıdan önemi hakkında İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, yaz tatili süresince verilecek eğitimlerle çocukların hayatının şekillendiğinin altını çizdi.

Yaz Kur’an kurslarının çok önemli bir görevi ifa ettiğini belirten Yıldız, “Bu kurslarımızda okullar tatil olduktan sonra yavrularımızın camilere akın etmesi çocukların camilere akın etmesiyle beraber camilerin adeta çiçek açması anlamda da güzel bir şeydir. Dolayısıyla camilerde verilen eğitimler nitelik yönündeki kazanımları da gerçekten gençlerimizin yetişmesine çocuklarımızın yetişmesine yaz tatilinde çocuklarımızın boş vakit geçirmekten ziyade camilerimize adapte olma camilerimizi tanıma bu anlamda hocalarımızla diyalog kurma onları rol model olarak izleme noktasında da çok güzel görevler ifa etmektedirler. Bu anlamda da önemli buluyoruz.” dedi.

“Velilere çağrımızdır kesinlikle tatil programı yaparak çocuklarımızı camilerden uzaklaştırmayalım”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız, yaz Kur'an kurslarının önemine dikkat çekti

Bu kurslar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tek taraflı olarak yapılan çalışmalarla olmadığını ailelerle iş birliğiyle netice alınabileceğini söyleyen Yıldız, “Dolayısıyla kurslara destek olmak için velilerimizin de seferberlik ilan etmesi lazım. Çocuklarımız bu anlamda camilere Kur’an kurslarına yaz eğitimini almak üzere yönlendirilmesi lazım. Ellerimizi taşın altına koymamız gerekir diye düşünüyorum. Çünkü birçok gencimiz çocuklarımız acısından camilerin müştemilatını tanıma camilerde aldığı temel eğitim anlamındaki önemini de göz önünde bulundurursak bu anlamda velilere çağrımızdır kesinlikle tatil programı yaparak çocuklarımızı camilerden uzaklaştırmayalım. Eğer tatile gitmişsek bile gittiğimiz yerlerdeki camilere çocuklarımızı yönlendirelim o manevi havayı teneffüs ettirelim. Dolayısıyla çocuklarımızın gençlerimizin bilinç altına o cami görüntüsünün çocukların cıvıl cıvıl görüntüsününün oradaki dua, tekbir ve Kur’an seslerinin çocuklarımızın bilinç altına yerleşmesi açısından önemlidir. Velilerimiz şimdi çocuklarının ellerinden tutup cami ve Kur’an kurslarına götürürlerse inşallah ahirette de çocuklar o velilerinin ellerinden tutup cennete götüreceklerdir. Dolayısıyla bunun sonuncunda da böyle güzel kazanımlar olacaktır. Bu anlamda da velilerimiz bu işlere eğilmesi gerekiyor.” şeklinde belirtti.

Çocuklara verilen eğitimin önemine değinen Yıldız, “Çocuklarımızın eğitiminde bir maksadımız ve muradımız var. Çocuklarımız kendi kültür ve değer yargılarına göre yetişsin dolayısıyla geleceğe de bu şekilde hazırlansın. Çocuklar kendi değerlerimizi, kültürümüzü ve anlayışımızı da geleceğe taşısın. Bu anlamda bunu yaparken çocuklarımız burada öğrendikleri manevi eğitimde de hayatlarını dizayn etsinler. Yani yaşantılarını, konuşmalarını, giyim tarzlarını, komşularıyla olan ilişkilerini, çevresiyle ve arkadaşlarıyla olan münasebetleri anlamında gelişim göstereceklerdir. Bu eğitimler sayesinde inşallah ‘gözümüzün nuru’ ve ‘cennet vesilesi’ dediğimiz evlatlarımız olacak. Buralarda verilen eğitimlere çocuklarımızı götürürsek ve çocuklarımız bu eğitimleri alırsa yarın öbür gün ‘ya bu çocuklar da kimin bizim çocuklarımız mı?’ demeyiz. Çocukları şikâyet ettiğimiz pozisyonunda olmayacaklar. Bu açıdan önemlidir. Bu kurslar sayesinde kendi değerlerimizi öğreniyorlar. Çocuklar ahlaklı olmayı helalı ve haramı öğreniyor. Kendi ibadethanesini (camisini) tanıyor ve alışkanlık ediniyor. Bu alışkanlık sayesinde camiye cemaate alışıyor. Cemaat kültürü oluşuyor ve bu şekilde de İslam meydana geliyor.” şeklinde belirtti.

Çocukların sokaklarda kötü alışkanlıklar ve çevreler edineceğine bu kurslar sayesinde cami ve Kur’an ile tanışma fırsatı bulacaklarını aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

“Çocuklarımız sokaklarda yanlış arkadaşlar tanıyıp yanlış alışkanlıklara başlamaktan ziyade o saatte en azından veli diyecek ki ‘benim çocuğum camide’ ve ‘benim çocuğum hocamızın kontrolünde’ bu anlamda çocuklar o sokakların kötülüğünden bir takım kirli şeylerinden uzak kalmış olacaklar. Bu anlamda da bu kurslar çok önemlidir.”

“Bir milletin asıl gücü imanlı evlatlarıdır”

Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocanın “Bir milletin gücü tankı, topu, tüfeği değildir. Bir milletin asıl gücü imanlı evlatlarıdır.” sözünü hatırlatan Yıldız, “Dolayısıyla bu anlamda da gençlik önemlidir. Üstadın da belirttiği gibi ‘kimse yok mu?’ Denildiği anda sağına soluna bakmadan ‘buradayım’ diyerek fedakârlık yapan bu anlamda ileri atlayan göreve davet edilmeden göreve gelip gereğini yapan gençlerin yetişmesini istiyorsak böyle bir toplum oluşmasını istiyorsak bu eğitim yuvalarına ailelerimizle birlikte çocuklarımızı getirerek bu seferberliğe katkı sunmamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi. 

“Lütfen çocuklarımızı camilerimize gönderelim”

Velilere ve kurs hocalarına çağrıda bulunan Yıldız, “Lütfen çocuklarımızı camilerimize gönderelim. Takibini yapalım. Hocalarımızla iletişim halinde olalım. Çocuklarımızın kurslarda güzel bir eğitim almasını sağlayalım. Bu eğitimleri hafife almayalım. Bu eğitimler belki şu anda çocukluk anlarında o çocuklar oyun arasında belki gürültüye kurban gidiyor diye düşünülebilir ama öyle değil o çocukların bilinç altına kurslarda olup bitenler yerleşiyor. Büyüklerimizin kendi ağızlarından dinledik ‘İslami olarak yapmış olduğumuz bir şeyler varsa işte o yaz kurslarında tatile gittiğimiz zaman dede ve ninelerimizle camiye gittiğimizde hocalardan öğrendiğimiz bilgilerle amel ediyoruz.’ Böylesi durumları onlarcasını dinlemişiz. Dolayısıyla o camilerde o eğitimi alan gençlerimiz bu anlamda da yarının büyükleridir ona göre eğitim verilmesi gerekiyor.” dedi.

“Yaz kurslarına gidecek bütün yavrularımıza muvafakatler diliyorum”

Devamında ve son olarak Yıldız, “Yaz kurslarında camilerde görev yapan hocalarımız ve hoca hanımlar var.  Bu anlamda gerçekten bunlar adanmışlık ruhuyla görevlerini yerine getiriyorlar. 17 Haziran’da okulların kapanması 26 Haziran’da yaz kurslarının açılmasıyla birlikte hocalarımızın planladıkları bazı şeyler de sekteye uğramış oluyor. Bunlar bu fedakârlığı yapıyorlar. Bizde bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığımızdan şöyle bir talepte bulunmuştuk en azından hocalarımızın çocuklarıyla birlikte yaz kurslarından önce kısıtlı bir zamanda olsa tatil yapılabilecek imkanların sunulması bu kolaylığın sağlanması noktasında taleplerimiz olmuştu. İnşallah bu taleplerinde dikkate alınarak hocalarımız daha dinç kafayla daha rahatlanmış bir şekilde sahaya gelerek çocuklarımıza faydalı olma noktasında eğitimlerine başlayacaklardır diye düşünüyorum. Şimdiden yaz kurslarına gidecek bütün yavrularımıza muvafakatler diliyorum. Ailelerini şimdiden tebrik ediyorum. Din gönüllüsü kardeşlerimize de yapacakları bu kutsal görevde şimdiden başarılar diliyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55