,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan: Yılbaşı kutlamasının İslam'da yeri yoktur

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan: Yılbaşı kutlamasının İslam'da yeri yoktur
Yılbaşı kutlamaları ve başta milli piyango olmak üzere şans oyunlarının İslam'da yerinin asla olmadığını belirten Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Müslümanların bu konuda son derece dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Yılbaşı kutlamalarının emperyalistlerin adeti olduğunu, bu kutlamalardaki maksadın Batı ahlaksızlığını Müslümanlara empoze etmek olduğunu vurgulayan Cihan, Müslümanların bu ve buna benzer kutlamalardan kesinlikle uzak durmaları gerektiğini ifade etti.

Peygamberin, Müslümanların Yahudi ve Hristiyanlara benzememeleri uyarısında bulunan Cihan, "Noel Baba, yılbaşı, hanuka ve benzeri mesnetsiz bayramlar batıl dinlerin alameti ve sembolüdür. Bugünlere kutlama maksadıyla katılmak, o günlerde tebrikleşmek ve hediyeleşmek, aynı amaçla hindi almak, yemek, ziyafet çekmek caiz değildir." dedi.

"Amaç İslam'ın haram kabul ettiği eğlenceleri yaygınlaştırmaktır"

Yılbaşı adı altında yapılmak istenen asıl amacın Batı ahlaksızlığını insanlığa sevdirmek olduğuna işaret eden Cihan, "Amaç İslam dininin haram kabul ettiği içkili ve fuhuş eğlencelerini meşrulaştırıp, yaygınlaştırmaktır. Ne yazık ki bugün var olan yönetimler Allah'ın yasakladığı birçok kötülükleri serbest, Allah'ın emrettiği birçok hükümleri de yasak kılmışlar. Yılbaşı gecesinde akla, hayale gelemeyecek kadar haramlar, ahlaksızlıklar, münkerler işlenmektedir." diye konuştu.

"Bu bir itikadi tehlikedir"

Milli piyangonun da İslam'da yerinin olmadığını vurgulayan Cihan, şöyle devam etti:

"Yeni yıl yaklaşırken israf, yarışma halinde yılbaşı kutlamaları da yapılmaktadır. Kimi evlerde fakir fukaranın bir yıldaki kazancı bir gecede harcanmaktadır. Bazı kimseler başka zamanlarda kumara yaklaşmazlarken yılbaşına özel olarak piyango bileti almakta bir mahzur görmemekteler. Bu durum başlı başına bir itikadi tehlikedir. Çünkü haram olan bir şey her zaman haramdır." 

"Kutlamaların tamamı Hıristiyan Batı menşelidir"

Açıklamasının devamında Cihan, "Yeni bir yıla giriş amaçlı yapılan kutlamaların tamamı Hıristiyan Batı menşelidir. Bu kutlamalarda eğlence adı altında İslam'ın haram kıldığı her türlü çirkinlik bu gecede topluca işlenmektedir. Her birisi cahiliye hayatının birer göstergesi olan eğlenceler İslâm ile alakası yoktur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55