,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

Diyanet personeli deprem bölgesinde hizmet ediyor

Diyanet personeli deprem bölgesinde hizmet ediyor
Diyanet İşleri Başkanlığı, 10 binlerce personelini görevlendirdiği deprem bölgesinde cenaze yıkamadan gıda ve giyim yardımına ,dini hizmetlerden vaazlara kadar depremlerden etkilenenlere destek oluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerden zarar gören kentlerde faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor. Başkanlık tarafından deprem bölgesine 500 tır barınma, gıda, insani yardım ve defin malzemesi gönderilmiş ve 10 binlerce personelleriyle hizmetlerini sürdürüyor.

Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde Kahramanmaraş'ta yaptıkları faaliyetler hakkında İLKHA muhabirine bilgi veren Trabzon Ortahisar İlçe Müftüsü Selami Balcı ile Trabzon Sürmene Merkez 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğretici Gönül Berberoğlu, deprem bölgesinde cenaze yıkamadan gıda ve giyim yardımına dini hizmetlerden vaazlara kadar depremlerden etkilenenlere destek olduklarını ifade ettiler.

Bütün Türkiye'ye başsağlığı dileyerek konuşan Trabzon Ortahisar İlçe Müftüsü Selami Balcı, "Depremi öğrendiğimiz ilk günden itibaren il müftülüğümüz başkanlığında 20 kişilik bir ekibimiz hemen Trabzon'dan hareket ettiler 8-9 saat içerisinde deprem bölgesine ulaştılar. Hocalarımızla beraber çalışmalarımıza başladılar. Bizlerde daha sonra 5 gün arayla dönüşümlü olarak faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Şu anda yardım faaliyetlerimiz var. Manevi rehberlik faaliyetlerimiz var. Cenaze hizmetlerimiz var. Buna benzer hastane ziyaretlerimiz var. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Yardım faaliyetlerimizi kısaca özetleyecek olursak Türkiye Diyanet Vakfımız Diyanet Başkanlığımızın iş birliğiyle gelen yardımları biz vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Ergün burada binlerce insana giyim, gıda ve temizlik malzemesi herkese ihtiyacı neyse ona göre vermeye gayret ediyoruz." dedi.

"Depremzedelere maddi manevi destek oluyoruz"

Manevi hizmetler ile ilgili de bilgi veren Balcı, şunları aktardı: "Hastanelerde depremzede kardeşlerimizi moral motivasyon anlamında ziyaret ediyoruz. Manevi destek vermeye gayret ediyoruz. Kurulan çadır kentlerimizde hocalarımız din görevlilerimiz vasıtasıyla çadırlarımız ziyaret ediliyor. Depremzede kardeşlerimize manevi destek veriliyor. Camilerimiz hasarlı çadır mescitlerimiz var. Çadır mescitlerimizde din hizmetlerimiz sürekli devam ediyor. Çadır mescitlerimizde namaz, Kur'an-ı Kerim ve sohbet faaliyetlerimiz devam ediyor. Bayan ve erkek hocalarımız ile birlikte bu faaliyetleri devam ettiriyoruz. Hizmetlerimiz inşallah devam edecek."

Balcı, "Depremzedeler faaliyetlerimizden çok memnunlar. Depremzedeler böyle bir hizmetin önemli olduğunu belirtiyorlar. Zaten sıkıntıda olan insanların manevi olarak bir iki cümle anlatılması o insanı rahatlatıyor. Bizlerde dinimizin emirlerini anlatıyoruz. Kur'an'ımızdan ve Peygamber Efendimizin sünnetinden örnekler vererek onlara manevi destek veriyoruz. Yaşama sevincini katmaya çalışıyoruz. Acılarının hafiflemesi adına birkaç cümle ile rahatlatmaya gayret ediyoruz. Bizde depremzedelerden yaşadıklarını dinliyoruz. Gerçekten olağanüstü olaylar yaşamışlar bizimde çok etkilendiğimiz durumlar oldu. Yaptığımız hasta ziyaretlerinde insanları dinlediğimizde bize gerçekten çok şeyler kattığına inanıyorum. Onlara manevi destek vermek dinlemek ayrıca huzur veriyor." ifadelerine yer verdi.

Miraç Kandil ile ilgili deprem bölgesinde faaliyetlerinin olacağını dile getiren Balcı, "Bulunduğumuz bu bölgede kurduğumuz çadır mescitlerimizde diğer şehirlerin camilerinde hangi programlar icra ediliyorsa aynısını burada icra edilecek. Kur'an-ı Kerimler okunacak, dualar edilecek, sohbetler yapılacak, tövbe istiğfarlar yapılacak ve kardeşlerimize dualar edilecek. Kandil programı olarak aynı programları burada icra edeceğiz. Bütün çatır mescitlerimizde bu hizmetler yapılacaktır." diye konuştu.

"Depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz"

Sekiz gündür deprem bölgesinde hizmet eden Trabzon Sürmene Merkez 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğretici Gönül Berberoğlu, "İlk iki gün gassallık yaptık. Cenaze işlemleriyle ilgilendik. Çok yoğun kalabalık vardı. Bazıları isimsizdi ama akrabası olanlara taziyelerde bulunduk. Dertleriyle dertlendik ağlaştık. Onları dinledik gerçekten çok acıları vardı. Onlara Türkiye'nin bir ev gibi olduğunu bizimde onların bir teyzesi ve kardeşleri olduğumuzu söyleyerek yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık. Bizleri gördükleri zaman gerçekten çok duygulanıyordular. Bir depremzede abla buraya geldi. Neye ihtiyacınız var diye sorduğum zaman ağlamaya başladı. Dayanamadım bende onunla birlikte ağlamaya başladım. Ne kadar soğuk kanlı olsam da bir müddet sonra onların acısını paylaştığımız için buradaki enkazları bizde gördük. Enkazı bekleyen depremzedelerle konuşup çay ikramlarımız oldu. Duygulandığımızda beraber ağladık. Depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55