,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ülke olarak hafızlarımızın kıymetini bilelim

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Ülke olarak hafızlarımızın kıymetini bilelim
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Hafızlarımızın aileleri, anneleri, babaları hafız evlatlarının kıymetini bilsinler. Komşuları ve yaşadığı mahallesindeki insanlar mahallemizde hafız yaşıyor diye kıymetini bilsinler." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Karaosman Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlamış öğrenciler için düzenlenen "Hafızlık İcazet Merasimi"ne katıldı. Düzenlenen merasimde 46 hafıza icazet verildi.

Karaosman Camii'nde düzenlenen programda konuşan Başkan Erbaş, en hayırlı merasimde olduklarını belirterek, "Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyuruyor ki; 'Sizin en hayırlılarınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.' Bu işi yapmak en hayırlı olduğuna göre bu işin merasimini yapmak da en hayırlı merasimdir." dedi.

Erbaş, insanların yaratılış gayesinin Kur'an'a uymak olduğunu dile getirerek "Cenab-ı Hak, Mülk Suresi'nde buyuruyor ki; "Mülkü elinde bulunduran Rabbim sen ne yücesin. O her şeye kadirdir. Ölümü de, hayatı da sizi imtihan etmek için yarattı." Hanginiz en güzel ameli işliyorsunuz diye sizi imtihan etmek için yarattı. Kur'an'ı hıfzetmekten daha güzel iş var mı?" diye konuştu.

"Allah Kur'an'ı hafızlar vasıtasıyla koruyor"

"Kur'an'ı şüphesiz, muhakkak Biz indirdik. Şüphesiz Onun muhafızı da biziz." ayet-i kerimesini hatırlatan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Kur'an-ı Kerim'in korunma usullerinden birisi yazmak, birisi de ezberlemektir. Kur'an-ı Kerim, Allah Resulü Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) mübarek zihnine, gönlüne inzal edildikten sonra vahiy katiplerine onu yazdırmıştı. Sonra hafızlık usulü ile Kur'an'ın korunması sağlandı. Demek ki Allah hafızlarının varlıkları ile Kur'an'ı Kerim'i muhafaza ediyor. Burada çok önemli bir müjde var. Hafızlarımız Kur'an'ın muhafazasının vasıtalarıdır. İlk indiği andan itibaren günümüze kadar bir kelimesi, bir harfi değişmeden bugüne kadar gelmesinin vasıtaları hafızlarımızdır. Bugün yeryüzünde Kur'an-ı Kerim'in bir tane bile mushafı kalmasa milyonlarca hafızımız Kur'an'ın mushaflarını bir hattata yazdırabilecek nitelikte."

"Ülke olarak hafızlarımızın kıymetini bilelim"

Erbaş, hafızların kıymetinin bilinmesinin gerektiğine dikkati çekerek, "Hafızlarımızın aileleri, anneleri, babaları hafız evlatlarının kıymetini bilsinler. Komşuları ve yaşadığı mahallesindeki insanlar mahallemizde hafız yaşıyor diye kıymetini bilsinler. Hafızların sayesinde ailesi, mahallesi, yaşadığı apartman bereketleniyor. Ülke olarak biz de bunun kıymetini bilelim." ifadelerini kullandı.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin ile Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık da katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55