,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Siyonizmi destekleyen firmaların ürünleri boykot edilmeli

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Siyonizmi destekleyen firmaların ürünleri boykot edilmeli
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Siyonizm’i destekleyen firmaların ürünlerinin kararlı ve devamlı bir şekilde boykot edilmesi, zulüm ve zalimle her yönüyle mücadele edilmesi büyük öneme sahiptir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Filistin İstişare Toplantısı" Türkiye genelinde faaliyette bulunan 54 sivil toplum kuruluşunun (STK) katılımıyla yapılıyor.

Diyanet Akademisi konferans salonundaki toplantının açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, katılımcılara teşekkür ederek, "Bugün, Gazze’de, Filistin topraklarında, hayasızca bir vahşete karşı yapabileceklerimizi istişare etmek amacıyla bir araya geldik." dedi.

"Kudüs, müminler için bir iman ve izzet, insanlık için bir ahlak ve vicdan meselesidir"

Gazze ve Kudüs’ün sadece Filistinlilerin meselesi olmadığının altını çizen Erbaş, "Müminler için bir iman ve izzet, insanlık için bir ahlak ve vicdan meselesidir. Bugün Gazze’de yaşananlar bize, dünyanın efendisi olduğunu zanneden zalim bir terör devletinin insanlık için nasıl bir musibete dönüştüğünü gösteriyor." diye konuştu.

Erbaş, zulme karşı çıkan, insaf ve vicdan sahibi Yahudilerin, verilen tepkilerin muhatabı olmadığını, muhataplarının vahye karşı, mukaddesata karşı en büyük tahribatı ve kötülüğü yapan, zulüm ve ifsatla azgınlığın en vahşi örneklerini ortaya koyan sapkın Siyonistler olduğunu söyledi.

"İslam ümmeti ortak tavır almadıkça Filistin işgalden kurtulmayacaktır"

Kudüs’ün Müslümanları vahdete ve her alanda birlikte çalışmaya davet ettiğine dikkati çeken Erbaş, şöyle konuştu:

"Tüm İslam dünyasında bütün mümin yürekleri birleştirecek çalışmalara hız vermeliyiz. Kudüs bilincini en güçlü hale getirmeliyiz. Bilmeliyiz ki Kudüs özgür oluncaya kadar hiçbir çalışma yeterli değildir. Yıllardır yaşananlar bize bir kere daha göstermiştir ki İslam ümmeti somut ve kararlı adımlar atmadıkça ve ortak tavır almadıkça Filistin işgalden kurtulmayacaktır. Bu noktada yegane çözüm, ümmetin bir araya gelerek zulme ve işgale engel olmasıdır.

İslam coğrafyası olarak güçlerimizi birleştirdiğimizde, bu gücün farkına vardığımızda ve kendimize güvendiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bugün birileri mazlum ve Müslüman coğrafyaları sömürdüğü için zengin olmuştur. Bu coğrafyaların insanları arasına fitne ve tefrika tohumları ekip vekalet savaşları çıkardıkları için ikballerini tahkim etmektedirler."

"Mazlumlara umut olmaya devam edeceğiz"

Erbaş, "Bizler dün olduğu gibi bugün de hakkın, haklının ve mazlumun yanında olmaya, zalimin ise karşısında durmaya devam edeceğiz. Mazlumlara umut olmaya devam edeceğiz." dedi.

Filistin konusunda bütün İslam coğrafyasından çeşitli STK’ların, zulme karşı durmak ve mazlumların yaralarını sarmak için büyük bir çaba sarf ettiğine işaret eden Erbaş, "Bu çerçevede İslam dünyası dışından da birçok sivil toplum örgütünün, vicdan sahibi insanların, Yahudilerin, Hristiyanların ve farklı din mensuplarının, akademisyenlerin, aktivistlerin, sanatçıların ve siyasetçilerin işgalci terör devletine, katiller sürüsüne tepki göstermesi, barbarlığın ve terörün karşısında durarak Filistinli mazlumların yanında yer alması umut ve memnuniyet vericidir." şeklinde konuştu.

"Müslümanların vahdeti, her türlü zulmün ve haksızlığın sonunu getirecektir"

Erbaş, Filistin’e barışın gelmesi için başta STK’ler olmak üzere tüm kişi ve kurumların iş birliği içerisinde hareket etmesinin elzem olduğunu belirterek, "Filistin işgalinin 70 yılı aşkın bir süredir peyderpey devam ettiği ortadadır. Bu, bir yönüyle de Müslümanların planlı politikalar gerçekleştirememelerinin ve birlik olamamalarının da sonucudur. Bu bağlamda Müslümanlar olarak hatalarımızdan dersler çıkartmalı ve daha kararlı bir duruş sergilemeliyiz. Unutulmamalıdır ki Müslümanların vahdeti, başta Gazze’deki vahşet olmak üzere her türlü zulmün ve haksızlığın sonunu getirecektir." ifadelerini kullandı.

"İslam coğrafyasının tüm gençlerinde güçlü bir Kudüs bilinci oluşturmalıyız"

Erbaş, "Siyonizm’i destekleyen firmaların ürünlerinin kararlı ve devamlı bir şekilde boykot edilmesi, zulüm ve zalimle her yönüyle mücadele edilmesi büyük öneme sahiptir. Nesillerimizde ve İslam coğrafyasının tüm gençlerinde güçlü bir Kudüs bilinci oluşması için gayret etmek zorundayız." dedi.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55