,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Neredeyse yardımına koşmadığımız Müslüman topluluğu yok

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Neredeyse yardımına koşmadığımız Müslüman topluluğu yok
TDV ile yurt içinde ve yurt dışında binlerce gencin eğitimine katkı sunduklarını kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Allah rızası anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Erbaş, yeni atanan ataşe ve müşavirleri kabul etti. Ataşe ve müşavirlere yeni görevlerinin hayırlı olmasını dileyen Erbaş, Başkanlığın yurt içinde ve yurt dışında çok önemli alanlarda hizmet ettiğini söyledi.

Erbaş, Başkanlığın yurt dışına görevlendirmelerinin 70’li yıllarda sınırlı sayıyla başladığına işaret ederek, bugün ataşe ve müşavirlerin birçok ülkede din hizmeti görevi yaptıklarını ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla 150’ye yakın ülkeye ulaştıklarını ifade eden Erbaş, “2019 yılında 149 ülkede kurban hizmeti, 100’ün üzerinde ülkede Ramazan hizmeti verdik. Sair zamanlarda yine TDV vasıtasıyla yapmış olduğumuz eğitim programları var.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının TDV ile ülkemizde ve yurt dışında binlerce gencin eğitimine katkı sunduklarını kaydeden Erbaş, “Her yıl 10 binin üzerinde öğrenciye destek olmaktayız. Başkanlığımız ve vakfımız aracılığıyla bu öğrencilerin hem ülkemizin gönüllü elçisi olarak gittikleri yerlerde hizmet etmeleri hem de ülkemiz için bir tanıtım kaynağı olmalarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Yaz ve yarıyıl kamplarıyla dünyanın farklı ülke ve coğrafyasındaki gençlerimizi bir araya getirmekte, kardeşlik bağlarını güçlendirmek için çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Bir zamanlar en yakınımızdaki Müslüman kardeşlerimizle iletişim dahi kuramazken, bugün neredeyse temas halinde olmadığımız, yardımına koşmadığımız Müslüman topluluğu yok.” dedi.

“Beklenen olmanın ne demek olduğunu iyi idrak etmelisiniz”

Ataşe ve müşavirlerin gidecekleri ülkede soydaş ve dindaşlara din hizmeti götüreceklerini belirten Erbaş, “7’den 70’e, kadınından erkeğine, mazlumundan mağduruna kadar birçok insanın sizi beklediğini hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Eğer hizmetinizin kolay, bereketli ve verimli olmasını istiyorsanız, gönüllere dokunup dualarla görevinizi tamamlamanız gerekiyor. Beklenen olmanın ne demek olduğunu iyi idrak etmelisiniz ve milletimiz hep beklenen olmuş. Dolayısıyla gittiğiniz yerlerde böyle bir anlayış yoksa onu da geliştirmemiz lazım. ‘Biz geldik. İyi ki geldiniz.’ dedirtmemiz lazım.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55