,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 23 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Milletimizin cömertliğini gördük

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Milletimizin cömertliğini gördük
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen insani yardımlar kapsamında şu ana kadar 517 tır malzemeyi bölgeye ulaştırmış durumdayız.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen ve Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde misafir edilen aileleri ziyaret etti.

Burada yaptığı konuşmada, depremin ardından milletin gösterdiği dayanışmadan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Erbaş, “Millet olarak kardeşlik, dayanışma, paylaşma bağlarımız o kadar güçlü ki milletimizle ne kadar iftihar etsek azdır. Hemen ilk gününden itibaren devletimiz, milletimiz orada oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) olarak Kahramanmaraş’ta, Hatay’da, Gaziantep’te, Malatya’da, Osmaniye’de, Adıyaman’da ve diğer yerlerde yerimizi aldık.” dedi.

Erbaş, Kahramanmaraş merkezli depremleri “asrın felaketi” olarak niteleyerek, tarihte 9 saat arayla üst üste 7,5 üzerinde iki depreme rastlanılmadığını söyledi.

“17 bin personelimizle bölgede hizmet veriyoruz”

Depremin ilk günü Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ”Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi”ni kurduklarını belirten Erbaş, “Başkanlığımız üst düzey yöneticilerimizi, 72 il müftümüzü, 4 bin küsur imamımızı, müezzinimizi, vaizimizi yani Başkanlığımız personelinden 4 bin küsur kişiyi 71 ilden deprem bölgesine hemen intikal ettirdik. Şu anda deprem bölgesinde 17 bin hocamızla devam etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

“4 bin 127 vatandaşımızı eğitim merkezlerimizde misafir ediyoruz”

Erbaş, Diyanet akademisi eğitim merkezlerinde şu anda 4 bin 127 deprem mağduru vatandaşın misafir edildiğini ve her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Erbaş, ayrıca bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Diyanet Akademisi Harput Eğitim Merkezi’nin vatandaşların hizmetine açılmadığına yönelik çıkan haberleri yalanlayarak, deprem mağduru vatandaşların şu an itibariyle misafir edildiğini kaydetti.

Depremde vefat eden vatandaşların cenaze işlemlerinin hiçbir eksik olmadan Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı hocalar tarafından yapıldığını belirten Başkan Erbaş, “Sadece cenaze işleri değil bizim hocalarımızdan Türkiye geneli arama kurtarma çalışmalarından, sıcak yemek dağıtmaya kadar, yine afetle ilgili ne yapılması gerekiyorsa bu vazifeleri yapan hocalarımız var.” diye konuştu.

“Deprem bölgesine şu ana kadar 517 tır insani yardım gönderdik”

Erbaş, deprem bölgelerine yapılan yardımlara işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen insani yardımlar kapsamında TDV ve vakıf şubelerimiz tarafından temel gıda, giyim, katı yakacak, çadır ve benzeri malzemelerden oluşan şu ana kadar 517 tır malzemeyi bölgeye ulaştırmış durumdayız. Ayrıca yine Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Osmaniye illerinde mobil mutfak, mobil ikram araçlarımız, afet müdahale araçlarımız, ulaşım ve arama kurtarma araçlarımız başta olmak üzere toplamda 515 aracımız milletimizin hizmetine sunulmuştur. Şu anda 1,5 milyon vatandaşımız bu ikramlardan istifade etmiştir. Elimizden geldiği kadar bu çalışmalarımız devam edecektir.”

“Milletimizin cömertliğini gördük”

Geçtiğimiz cuma günü camilerde deprem mağduru vatandaşlar için yardım seferberliği başlattıklarını kaydeden Başkan Erbaş, “Bu vesileyle milletimizin cömertliğini gördük. Hakikaten milletimiz çok büyük miktarda yardım etti. Bu yardımları da en kısa zamanda deprem mağduru kardeşlerimizin bulunduğu yerlerde yapmış olduğumuz hizmetlere dönüştüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Erbaş, daha sonra eğitim merkezindeki mescitte deprem mağduru ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen etkinliğe katıldı.

Burada bir süre çocuklarla sohbet eden Başkan Erbaş, onlara oyuncak hediye etti.

Ziyarette Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan ile Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar eşlik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55