,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Eğitimin özünde Allah'ın rızasını kazanma olmalı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Eğitimin özünde Allah'ın rızasını kazanma olmalı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam kişiyi hem akli hem duygusal hem de ameli olarak birbiriyle dengeli bir biçimde eğitmeyi hedefler, İslam'ın eğitim anlayışı budur." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Diyanet Akademisi 2023-2024 Dini Yüksek İhtisas Eğitimi Açılış Programı"na katıldı.

Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde düzenlenen programda aday din görevlilerine ilk dersi veren Başkan Erbaş, ihtisas merkezlerinde bu yılki eğitim öğretim programına 450'ye yakın yeni öğrencinin katıldığını bildirdi.

Başkan Erbaş, ihtisas merkezlerinde ilim yolculuğunun 50 yıl önce başladığını dile getirerek, buralarda eğitim almanın büyük bir nimet olduğunu belirtti.

"Başkanlığımız diğer ülkelerde rol modeldir"

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının İslam dünyasında dini teşkilatlara model olan bir kurum olduğuna dikkati çekerek, "Nereye gitsek başkanlığımızı anlatıyoruz ve o devletin en üst yöneticileri hayran hayran dinliyor ve şunu özellikle ifade ediyorlar; 'Bize rol model olun. Biz de sizin Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatınız gibi bir teşkilat kuralım.' Bu durum bize sorumluluklarımızın ne kadar büyük ve engin bir aşka ve ufka sahip olmamız gerektiğini göstermektedir." diye konuştu.

"Amacımız insanımızı doğru dini bilgiyle buluşturmak"

Eğitimin özünde, Allah'ın rızasını kazanma ve cehaleti kaldırma gayesi olduğunu belirten Erbaş, "Bizim asıl amacımız insanımızı doğru dini bilgiyle buluşturmak. Eğer biz doğru dini bilgiyle buluşturmazsak tabiat boşluk kabul etmez ve hurafeler ve aşırılıklarla dolu birtakım anlayış sahipleri o boşluğu doldurur, bunu yaşayarak görüyoruz. Ama biz istiyoruz ki mutedil, Kur'an ve sünnet çizgisinden kopmayan, ayrılmayan bir anlayış üzerinde insanımızı bilgilendirelim, besleyelim. Böylesi bir gayeyi taşıyanlar kendilerinin ve toplumlarının dünya ve ahiret saadetlerine vesile olabilirler." ifadelerini kullandı.

Erbaş, İslam'ın insanın zihnini bilgiyle aydınlatmak kadar kalbini de aydınlatmayı amaç edindiğini ifade ederek, "Kişiyi hem akli hem duygusal hem de ameli olarak birbiriyle dengeli bir biçimde eğitmeyi hedefler, İslam'ın eğitim anlayışı budur. Böylesi bir eğitimle kendini inşa etmiş bir mümin insanlara örnek olabilir, onların hayatlarına dokunabilir ve yön verebilir." şeklinde konuştu.

"İlme ve eğitime değer verdiğimiz her asırda tarihe ve insanlığa yön vermişiz"

İslam'ın ilme, alime ve eğitime önem verdiğini ve İslam'ın en büyük düşmanının cehalet olduğunun altını çizen Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizler beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi şiar edinen bir anlayışın mensuplarıyız. Bugün kendini çok iyi donatanların gerek fert gerekse cemiyet olarak önde olduklarını görmekteyiz. Müslümanlar olarak ilme ve eğitime değer verdiğimiz her asırda tarihe ve insanlığa yön vermişiz, ilimden uzaklaştığımız her devirde gaflet ve felaketlere uğramışız, dünyaya adaletsizlik, zulüm, fitne ve fesat egemen olmuştur. Onun için gerek medeniyet coğrafyamızda gerekse dünyada yaşanan tüm hastalıklara merhem olacak şey, yeniden İslam'ın ilim ufkuyla eğitim dünyamızı en güçlü hale getirmektir."

Erbaş, "Yeni eğitim öğretim yılımızın sizlere, hocalarımıza, eğitim merkezlerimizin tüm personeline, eşlerinize, ailenize, vatanımıza ve milletimize hayırlar ve bereketler getirmesini niyaz ediyorum.  Rabbim böylesi yüce bir salih amel yolunda gayretinizi, çabanızı ve azminizi daim kılsın." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55