,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 4-6 yaş Kur'an kurslarımıza sadece bu yıl 210 bin kadar çocuğumuzu milletimiz bize emanet etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 4-6 yaş Kur'an kurslarımıza sadece bu yıl 210 bin kadar çocuğumuzu milletimiz bize emanet etti
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul'da yapımı tamamlanan Nafize Havva Yıldırım 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Pendik Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yapımı tamamlanan "Nafize Havva Yıldırım 4-6 Yaş Kur'an Kursu"nun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Erbaş, 4-6 yaş Kur'an kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli projelerinden birisi olduğunu belirterek, "4-6 yaş Kur'an kurslarımıza sadece bu yıl 210 bin kadar çocuğumuzu milletimiz bize emanet etti. Sınıflarıyla, oyun alanlarıyla, hocalarıyla örnek bir eğitim kurumudur. Kurslarımızda önce Rabbimizi öğretiyoruz. Peygamberimizin en azından ismini, Peygamberimizin çocuklara yönelik tavırları ve davranışları, Onun insanlığa kazandırdığı değerleri, sevgi, saygı nedir? Allah, Peygamber, vatan sevgisi, büyüklere saygı, küçüklere sevgi, merhamet, şefkat... Bunlar insanoğlunun iyi bir kul olabilmesi için olmazsa olmaz değerleridir ve olması gereken değerlerdir. Bu değerleri biz küçük yaşlarda çocuklarımıza öğretmezsek büyüdükleri zaman öğrenmeleri çok zor olur." dedi.

"Yeryüzündeki tüm insanlar İslam nimetinden istifade etmeli"

Erbaş, yeryüzünde insanlar huzur içerisinde yaşasın diye Peygamberlerin gönderildiğini ve o Peygamberlerin de İslam’ı getirdiğine dikkati çekerek, "İslam, barış demektir ve yeryüzünde insanoğluna verilen en büyük nimettir. Ayet-i kerimede Rabbimiz şöyle buyuruyor; 'Bugün sizin dininizi kemale erdirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Ona İslam adını verdim' buyuruyor. Demek ki İslam insanoğluna verilen en büyük nimet, yeryüzündeki tüm insanların bu nimetten istifade etmesi için bizim Müslümanlar olarak hem İslam'ı iyi öğrenmemiz hem de iyi yaşamamız ve temsil etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"İslam toplumunun örnek bir toplum olmasını istiyoruz"

İslam’ın öğretilmesinin küçük yaşlardan itibaren başladığını belirten Erbaş, "Gençlerimizi, çocuklarımızı öyle güzel yetiştirelim ki onlar yaşantısıyla, yürüyüşüyle, oturmasıyla, kalkmasıyla, adab-ı muaşeretiyle, görgü kurallarına uymasıyla, küçüklükten itibaren hep örnek olsunlar. İslam toplumunun örnek bir toplum olmasını istiyoruz ve bunun için gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erbaş ve beraberindekiler yapılan duanın ardından Nafize Havva Yıldırım 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılış kurdelesini kesti, daha sonra davetliler Kur'an kursunu gezerek, yetkililerden bilgi aldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55