,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş 252 hafızın icazet törenine katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş 252 hafızın icazet törenine katıldı
​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hafızlık eğitimini tamamlayan 252 hafız için Siirt’te düzenlenen hafızlık icazet merasimine katıldı.

 

Prof. Dr. Ali Erbaş, Siirt Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait Spor Merkezi'nde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi programına katıldı. Hafızlık eğitimini tamamlayan 252 öğrencinin aileleri, hocaları ve yakınlarının bulunduğu törende hafızlığın önemini anlatan Erbaş, hafızların değerinin büyük olduğunu belirtti.

Kur'an-ı Kerim'in milyonlarca kişi tarafından hıfzedildiğini söyleyen Erbaş, hizmetlerin en büyüğünün Kur'an'a hizmet etmek olduğunu vurguladı.

Törende, farklı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 52’si kız 200’ü erkek olmak üzere toplam 252 hafız icazet belgesini aldı.

Siirt’te 1’incisi düzenlenen “Ümmetin En Şereflileri Hafızlık İcazet Merasimi” Ayasofya Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer’in okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı.

"Hafızlık insanların hayatına rehberlik etmek için yardımcı olmaktır"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş 252 hafızın icazet törenine katıldı

Hafızların, insanlığa iyiliği emretmek ve kötülükten uzaklaştırmak için Kur’an’la insanlara rehberlik yapacaklarına dikkat çeken Erbaş, “Kur’an’ın ezberlenmesinde amaç nedir? Amaç onu ömrünün sonuna kadar, çok yakini bir şekilde bilmek, öğrenmek ve insanların hayatına rehberlik etmek için yardımcı olmaktır. Siirt gibi medreseler diyarı bir şehirde olup ta Arapça öğrenilmez mi? Hem hafız olacaksın hem de Arapça ilminden uzak olacaksın, Olur mu? Olmaz.” ifadelerini kullandı.

"Hafızlarımız mutlaka hem medrese hem de ilahiyat fakültelerini bitirmeli"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş 252 hafızın icazet törenine katıldı

Hafızların ilahiyat fakültelerini okumaları tavsiyesinde bulunan Erbaş, “Medrese ilmi ile modern ilimlerin ilahiyat fakültesindeki tedrisatı birbirine yaklaştıran ve her ikisinde de talebelerin derin bir ilme sahip olmaları için çok güzel bir program yapılmış. İsterim ki hafızlarımız Siirt Üniversitesindeki bu programı bitirsinler. İşte o zaman aramızdan İbn-i Sinalar, çıkacak” dedi.

Programa, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Ak Parti Milletvekili Osman Ören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, hafızlar, aileleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55