,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen: Kalbin istikameti Allah'ın rızasıyla mümkündür

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen: Kalbin istikameti Allah'ın rızasıyla mümkündür
Batman'da düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, "Kalbin istikameti 'Rabbim Allah' dedikten sonra Allah'ın rızasını birinci sıraya koymakla mümkündür." dedi.

 

Batman İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temasıyla bir program düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman İl Müftüsü Nihat Kök, il ve ilçe müftüleri, imamlar ve Kur'an kursu hocaları ile hafızlık eğitimi alan öğrenciler katıldı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Müslümanların her daim istikamet üzere olması gerektiğini söyledi.

"Bize düşen 'iman ettim' dedikten sonra dosdoğru olmaktır"

Müslümanların Allah'ın rızasını kazanması için mücadele etmesi gerektiğini belirten İşliyen, "İstikamet üzere olmayı başarırsa bir insan, Müslüman; Allah Celle Celaluhu Hazreti Bilal'e nasip ettiğini ondan sonraki insanlara da nasip ediyor. Allah dünyada karşılığını ister versin isterse de vermesin bize düşen nedir? 'İman ettim' dedikten sonra dosdoğru olmaktır. Bu dini bir maddi menfaat elde edelim diye yaşamıyoruz. İstikamet sahibi olmayı, işlerimiz dünyada yolundan gitsin diye tercih etmiyoruz. Allah'ın razı olması, sevmesi ve beğenmesi için bunu yapıyoruz." dedi.

"Kalbi, kalbe sirayet edebilecek hastalıklardan korumalıyız"

Bir Müslüman'ın kalbinin istikamet üzere olması gerektiğini vurgulayan İşliyen, "Önce kalp müstakim olacak. Kalbi, kalbe sirayet edebilecek hastalıklardan koruyacağız. Riyakarlık, kibir, kendini beğenme duygusu, gurur, hırs ve haset sirayet ederse perişan eder. Kalbin istikameti 'Rabbim Allah' dedikten sonra Allah'ın rızasını birinci sıraya koymakla mümkündür. Kulluk vasfı peygamberlik vasfından daha öncedir." diye konuştu.

"İzzet ve şeref Allah'ın katındadır"

Müslümanların elinden ve dilinden emin olunan kimseler olması gerektiğini vurgulayan İşliyen, şöyle devam etti:

"İzzet ve şeref arıyorsa insan, izzet ve şeref Allah'ın katındadır. Allah severse sevdirir. Allah beğenirse beğendirir. Allah kalplere koymayı dilerse koyar. Dolayısıyla kalbin istikameti birinci sırada olacak. Efendimiz aleyhi salatı ve selam, 'Dil istikamet üzere olmazsa kalbin istikameti devam etmez' buyuruyor. Ağızdan yalan çıkmayacak. Ağızdan, dilden iftira asla çıkmayacak ve kursaktan aşağıya haram lokma girmeyecek ki beden istikamet bulsun."

"Mide haramla, kul hakkıyla, faizle, alkolle dolarsa el, ayak, göz, kulak istikamet sahibi olamaz"

Konuşmasının devamında İşliyen, "Mide haramdan, kul hakkından, faizden gelenden, kumardan elde edilenden, alkollü içeceklerden elde edilenden dolarsa; El, ayak, göz, kulak istikamet sahibi olamaz. Emin olmadan alim, seyda, hoca ve Müslüman olunmaz. Elimiz, dilimiz, gözümüz, kulağımız ve bedenimiz istikamet üzere olacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55