,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

DİSKİ, abonelerinin borç faizleri ve cezalarını siliyor

DİSKİ, abonelerinin borç faizleri ve cezalarını siliyor
​Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürü Fırat Tutşi, 31 Aralık'a kadar borcu olan abonelerin borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinin silineceğini belirtti.

DİSKİ, 31 Ağustos 2020 öncesinden su faturası borcu olan abonelerin borçlarını yapılandırmaya yönelik Merkez Diyarbakır Bağlar İlçesinde bulunan DİSKİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürü Fırat Tutşi, 31 Ağustos öncesinden su borcu olan abonelerin borçlarını ödeyebilmeleri için büyük imkanlar sunduklarını, borç faizlerinin ve cezalarının tamamen silerek kalan borcu 18 ay vadeli olarak yapılandırabileceklerini söyledi.

Hükümetin, salgın nedeniyle eski tarihli kamu borçlarını ödeyebilmeleri için vatandaşlara büyük kolaylıklar sağladığına değinen Tutşi, DİSKİ olarak bu kolaylıkları, borcu olan aboneler için uygulamaya başladıklarına dikkat çekti.

Tutşi, "Geçmişte çeşitli nedenlerle borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımız var. Bu borçlar ceza ve faizlerle büyük miktarlara ulaşmış durumda. Vatandaşlarımız için bu borçları daha kolay ödeyebilecekleri bir düzenleme yaparak borç faizlerini ve cezalarını tamamen siliyoruz. Salgın şartlarında vatandaşımıza bir kolaylık olarak getirilmiş olan bu olanak içerisinde hemen ödeme şartı yok. Vatandaşlarımız, borçlarını 18 ay gibi uzun bir vadeye yayarak bütçelerini sarsmayacak taksitlerle ödeme imkanınna kavuşuyor." dedi.

31 Aralık'a kadar mutlaka müracaat edilmesi gerekiyor

Borç ve cezalarını sildirmek isteyen vatandaşların nasıl bir yol izleyeceğini anlatan Tutşi, "Müracaattan sonra DİSKİ ile mutabakat yapılıyor. 1 Ocak’tan itibaren anlaşma süresine göre taksitle ödeme yapılıyor. Anlaşma yapmış kişi anlaşmaya uymadığı ve ödemelerini yapmadığı taktirde kendisine sunulan hakkı da kaybetmiş oluyor. DİSKİ’ ye borcu olan vatandaşlarımızı 31 Aralığa kadar müracaat noktalarımıza bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tutşi, "Borcu olan vatandaşlarımız müracaatlarını 'Alo 185', DİSKİ Ödeme Noktaları, www.diski.gov.tr adresi üzerinden ve DİSKİ Genel Müdürlüğünden yapabilirler." diyerek irtibat noktalarını açıkladı.

"50 milyon lirayı aşkın faiz borcunu siliyoruz"

31 Ağustos’a kadar abonelerin ödeyemediği borç tutarının 167 milyon TL olduğunu belirten Tutşi, "Ödenmeyen bu tutarın hizmet kalitemizi yakından ilgilendirdiğini ve maliyetlerimizi artırdığını özellikle ifade etmek istiyorum. DİSKİ olarak bu nedenle borçlu olduğumuz kurumlar var. Bu kurumlarla biz de borçlarımızı yapılandırıyoruz. Aynı imkânı, borcu olan vatandaşlarımıza sunuyor, onların 50 milyon lirayı aşkın faiz borcunu siliyoruz. Her vatandaşımızın borcunu ödeyebileceği bir fırsat sunuyoruz. Vatandaşlarımız lütfen müracaatlarını yapsınlar, borçlarını yapılandırsınlar, ödemelerine başlasınlar." dedi.

Aboneliği olmadığı halde içme suyu kullanan vatandaşlara çağrıda bulunan Tutşi, kampanyanın başladığı günden bu yana bin 200 civarında vatandaştan müracaat aldıklarını söyleyerek "Hizmet talepleri ve şikayetlerin abonelik numarasıyla alınacağını belirtmek istiyorum. Her ne kadar içme suyu sıkıntımız yoksa da maliyeti yüksek. Bu suyu sulamada lütfen kullanmayalım. Diğer abonelerimizin hakkı olan içme sularını bahçelerimize akıtmayalım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55