Dışişleri Bakanlığından israilin Filistinlilere yönelik idam cezasına kınama

Dışişleri Bakanlığından israilin Filistinlilere yönelik idam cezasına kınama
Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejim parlamentosunda kabul edilen ve yalnızca Filistinlilere uygulanması öngörülen idam cezası düzenlemesini kınadı.

Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, israilin Filistinlilere yönelik apartheid rejimini daha da ağırlaştırmayı amaçlayan idam cezası düzenlemesini kınadı.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"israil parlamentosunda kabul edilen ve yalnızca Filistinlilere uygulanması öngörülen idam cezası düzenlemesini kınıyoruz.

İşgalci güç israilin Filistinlilere yönelik apartheid rejimini daha da ağırlaştırmayı amaçlayan bu düzenleme, Filistin halkına karşı izlenen inkar, yok etme ve siyasi infaz politikalarının yeni bir tezahürü olup, hukuk dışı ve hükümsüzdür.

Başta BM olmak üzere, uluslararası toplumu işgalci güç israilin ırkçı ve hukuksuz adımlarına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz."

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.