,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile bir araya geldi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan yaptığı açıklamada, "Birleşik Krallığı terörizim ile mücadelemizde ortak olarak değerlendiriyoruz. Beklentilerimizi Bakan'a ilettim. Düzensiz göçün yönetilmesi için de çalışmalar sürüyor. Birleşik Krallık da bu konuda birlikte hareket ettiğimiz ülkelerden bir tanesi.

Bölgesel ve uluslararası konuları da görüştük. Kıbrıs'ta yaşanan gelişmeler üzerine de kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Ukrayna savaşında tahıl koridorunun tekrar hayata geçirilmesi konusunda hemfikiriz. Yakın işbirliğimizi sürdürmemiz büyük önem taşıyor.

Türkiye mutabık kaldığı anlaşmalara sadıktır. Çizilen yol haritaları, taraflardan beklenen yükümlülükler ortada. Bu konu çerçevesinde durumlar ilerlemektedir.

İlk etapta 158 arama kurtarma personeli gönderildi. Ek insani yardımlarda bölgeye sevk edilecek. Sahadaki uzmanlarımız 6 kişiyi enkazdan kurtardı.

Libya'nın doğusunda etkili olan Daniel Fırtınası'nın neden olduğu sel felaketinden ardından Türkiye harekete geçti. Milli Savunma Bakanlığının desteği ile AFAD, emniyet, jandarma, Sağlık Bakanlığına bağlı UMKE ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı ekipler ve insani yardımlar Libya’ya ulaştı. Ekiplerin sel felaketinde en çok etkilenen Derna kentinde afetzedelere yardım edecek. UMKE ve UMKE ATAK ekipleri tarafından Derna’da kurulan Sahra hastanesinde yaralılara müdahalenin edilirken, aynı zamanda sahada sağlık taraması yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Afet Daire Başkanı Şükrü Yorulmaz yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere Libya'nın Derna kentinde çok büyük bir felaket yaşandı. Bizler de Sağlık Bakanımızın talimatıyla hızlıca UMKE ve UMKE Atak timlerimizle bölgeye intikal ettik. Çok çabuk bir şekilde bir sahra hastanesi kurduk. Yine ekiplerimizle olay yeri değerlendirmesi yapıp uygun yere arama ve kurtarma timlerimizi yönlendirdik. Aynı şekilde diğer arama ve kurtarma ekiplerine sağlık hizmeti desteği de veriyoruz sahada. Burada hastanemizde çok fazla sayıda hastaya müdahale ettik. Çok fazla sayıda yaralı geliyor. Çok ciddi arama ve kurtarma çalışmaları yapıldığı için aynı zamanda arama kurtarma timleri de ikincil travmalara maruz kaldığı için gün boyunca sürekli travma hastalarını muayene ettik. Zaman zaman yerel halktan da kronik hastalığı olanlar bize başvurmakta. Onlar da yine burada konusunda deneyimli uzman doktorlarımız ilk müdahale yapıp gerekli değerlendirmelerin tedavilerini düzenliyorlar” ifadelerine yer verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly, açıklamasında, "Türkiye, Birleşik Krallık için vazgeçilmez bir ortak. Ortak güvenliğimiz ve refahımız için son derece önemli. Avrupa ve bölge için önemi var ve dünyanın geneli için son derece önemli" dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55