,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Dışişleri Bakanı Fidan, "Gazze" eksenli diplomasi yürütmeye devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, "Gazze" eksenli diplomasi yürütmeye devam ediyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreterinin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve Çin Ortadoğu Sorunu Özel Temsilcisi ile görüştü,

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreterinin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve Çin Ortadoğu Sorunu Özel Temsilcisi ile Gazze'deki durum hakkında görüştü.

Dışişleri Bakanı Fidan, Özel Koordinatör Wennesland ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'de yaşananların "iki devletli çözümü" hayata geçirmenin şart olduğunu herkese gösterdiğini vurguladı.

Filistin meselelerinin çözümünün, BM kararları ve kabul edilen uluslararası parametreler çerçevesinde mümkün olabileceğini belirten Fidan, acilen tam ateşkes sağlanması ve sonrasında kalıcı ve adil bir barışın tesisi için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Yaşanan insani trajedinin kabul edilemez olduğuna dikkati çeken Fidan, Gazze’ye insani yardımların kesintisiz biçimde ulaştırılması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı - Arap Ligi Zirvesinde alınan kararların takipçisi olacaklarını kaydetti.

Fidan-Wong görüşmesi

Fidan, Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong ile yaptığı telefon görüşmesinde de Gazze'deki son durumu ele aldı.  İki bakan görüşmede, Filistinli sivillere yönelik saldırıların arttığı ve gerilimin giderek tırmandığı Gazze’deki son duruma ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Fidan, Gazze’de bir an önce tam ateşkes sağlanmasının ve insani yardımların kesintisiz biçimde ulaştırılmasının aciliyetini vurguladı.

Çatışmaların bölgeye yayılması riskine de değinen Fidan, işgalin Gazze’yi topyekun hedef almasının, hastane ve okulları bombalamasının "uluslararası hukukun alenen ihlali" anlamına geldiğini vurguladı.

Fidan, Wong'a Gazze’deki insanlık dramının son bulması için uluslararası toplumun işgalci rejime doğru mesajları iletmesinin önemini de aktardı.

Fidan-Şukri görüşmesi

Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması konusunda telefonda görüştü. Görüşmede taraflar, Riyad'da 11 Kasım'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Zirvesi'nde alınan kararların takibi için ne tür adımlar atılabileceği konusunda fikir teatisinde bulunuldu.

Fidan, Çin Ortadoğu Sorunu Özel Temsilcisi Cay'ı kabul etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Ortadoğu Sorunu Özel Temsilcisi Cay Cün ile Dışişleri Bakanlığı'nda görüştü.

Gazze'deki son gelişmeler ekseninde Filistin sorununun ele alındığı görüşmede, Fidan ve Cay, bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde de bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55