,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Direniş, Gazze'de "sıfır mesafeden" işgale ağır kayıplar veriyor

Direniş, Gazze'de "sıfır mesafeden" işgale ağır kayıplar veriyor
Gazze'deki direniş, işgal bölgelerine ve yerleşim yerlerine füze bombardımanlarının yanı sıra Gazze Şeridi'nde sıfır mesafeden çatışmalara girip özel operasyonlar düzenleyerek işgalcilere ağır kayıplar veriyor.

Gazze'deki Filistin direnişi, Gazze Şeridi'nde işgal kuvvetleri ve araçlarıyla karşı karşıya geliyor, füze bombardımanlarıyla işgal yerleşimlerini hedef alıyor.

HAMAS hareketinin askeri kanadı Kassam Tugayları, bugün 8 siyonist piyade kuvvetine karşı mayınlar patlatmayı başardı ve hayatta kalanlarını da daha sonra Han Yunus şehrinin kuzeydoğusunda "sıfır mesafeden" etkisiz hale getirdi.

Han Yunus şehrinin kuzeyinde işgale ait bir D9 buldozerini, Tandom mermisiyle hedef alan Tugaylar, ayrıca Han Yunus'un kuzeyindeki bir işgal tankını ve bir personel taşıyıcıyı  ve Beyt Lahiya'nın güneyinde iki işgal tankı Yasin 105 roketleriyle hedef aldı.

Kassam, gerçekleştirdiği bir özel operasyonda ise, düşman askerlerini Beyt Lahiya'nın doğusundaki bir Kassam tünelinin girişine çekti ve patlayıcılarla tuzakladığı tüneli daha sonra patlattı.

Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak Aşkelon'un füze bombardımanıyla hedef alındığını duyurdu.

Kassam mücahitleri, Gazze Şehri'nin Şeyh Rıdvan mahallesinde bubi tuzaklı bir tüneli havaya uçurmayı başararak siyonist piyade kuvvetleri arasında bazı kayıplara neden oldu ve ardından havan toplarıyla gelen işgalci kurtarma kuvvetlerini hedef aldı.

Kassam Tugayları, Deyr El Balah'ın doğusundaki düşman askerlerinin oluşturduğu bir topluluğu ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Kassam Tugayları, bugün erken saatlerde de Cuhr el-Dik'in doğusundaki mevzilenme noktalarında onlarca işgal askerinin (60 asker) çadırlarda konumlanışını gözetledi. Bunun üzerine mücahitler, kalenin etrafına dairesel düzende 3 adet anti-personel bomba yerleştirdi. Saat tam 4.30'da bombalar işgal askerleri arasında patlatıldı. Mücahitlerden bazıları kuvvetin geri kalanını etkisiz hale getirmek için ilerledi ve mücahitler çok sayıda işgal askerini öldürdükten sonra güvenli bir şekilde mevzilerine çekildi.

Mücahitler, Gazze'de direnişin yanı sıra işgal altındaki yerleşim yerlerine de çok sayıda füze fırlattı.

Kudüs Seriyyeleri'nin operasyonları

Kassam Tugayları'nın yanı sıra İslami Cihat Hareketi'nin Filistin'deki askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de gün içinde birçok başaralı operasyona imza attı.

Seriyyeler, Han Yunus'un kuzeydoğusundaki Ebu Haddaf bölgesinde işgal piyade kuvvetleriyle çatıştığını ve düzenli havan ve RPG mermileriyle hedef alındığını duyurdu.

Ebu Absal kapısı yakınında bir işgal piyade kuvvetini havan toplarıyla da hedef alan Seriyyeler, Şeyh Rıdvan ve Gazze şehrinin El Nasr mahallesinde ön saflarda işgal askerleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Bunların yanı sıra Seriyyeler, işgal altındaki yerleşim yerlerini füzelerle bombaladı.

Öte yandan Filistin Demokratik Cephe'nin askeri kanadı olan Şehit Ömer El Kasım'ın güçleri, Sofa askeri alanını havan toplarıyla hedef alma sorumluluğunu üstlendi.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları da, Gazze'nin Şeyh Rıdvan mahallesinde yaşanan şiddetli çatışmalarda "Tiger" araçlarını zırhsavar mermileriyle hedef aldıklarını duyurdu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55