,
  • BIST 9963.73
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Direniş, "Aksa Tufanı"yla işgalcileri kasıp kavuruyor

Direniş, "Aksa Tufanı"yla işgalcileri kasıp kavuruyor
Gazze'de işgalin soykırımına karşı başta Kassam Tugayları olmak üzere direniş grupları, siyonist tankları imha etmeye ve işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirmeye devam ederken bir yandan da yoğun füze atışlarını sürdürüyor.

Filistin'deki direniş, ikinci ayına giren Aksa Tufanı operasyonu kapsamında işgale ağır kayıplar verdiren eylemlerine yoğun bir şekilde devam ediyor ve bu konuda kamuoyunu da bilgilendirmeyi sürdürüyor.

Buna göre gün boyu yapılan açıklamalara göre Kassam Tugayları, Gazze şehrinin kuzeybatı ve güney bölgelerine giren işgal kuvvetlerini onlarca havan mermisi ile vurdu.

Kassam savaşçıları, Gazze şehrinin kuzeybatısında işgal güçlerine ait 6 tankı Yasin 105 roketiyle imha etti.

Mücahitler, bir binada saklanan özel bir işgal kuvvetini, tahkimatı ve bireyleri öldürmeyi amaçlayan ve taşınabilir bir fırlatıcıdan ateşlenen "vakumlu" roket güdümlü el bombası olan iki "TBG" mermisiyle hedef aldı.

Ayrıca Erez mevkii yakınındaki bir düşman askeri topluluğunu da havan toplarıyla bombalayan Kassam, Beyt Lahiya'nın kuzeybatısındaki Selatin bölgesinde işgal kuvvetleriyel silahlı çatışmalara girdi.

Geçtiğimiz 48 saat içerisinde Kassam Tugayları, 27 işgal askeri aracını tamamen veya kısmen imha ederken, işgalci kuvvetlerine de onlarca havan topu ateşledi ve doğrudan silahlı çatışmalara girerek işgalcilere ağır kayıplar verdirdi.

Öte yandan Ayrıca Kassam Tugayları, işgalin Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik katliamlarına tepki olarak işgal altındaki Tel Aviv ve Aşdod'u iki füze saldırısıyla hedef aldı.

Kassam Tugayları'nın Lübnan'daki kolu bugün, işgalcilerin Gazze Şeridi'nde halka yönelik katliam ve saldırganlığına tepki olarak işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Nahariya yerleşim yerini ve Hayfa'nın güneyini 16 füzeyle hedef aldı.

Buna karşılık Kudüs Tugayları, Erez bölgesinin batısında işgal araçları ve askerlerden oluşan bir topluluğu havan toplarıyla bombalarken, El Samuni ve El Makusi bölgelerinde işgal birliklerini hedef aldı. Tugaylar, Kfar Saad" kibbutzunun yanı sıra "Kamera" ve "Kissufim" bölgelerini de füzelerle hedef aldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları ise Filistin halkına karşı işledikleri suçlara tepki olarak Refah ve Han Yunus'un doğusundaki işgal kuvvetlerini ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Bugün erken saatlerde Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusuna ilerlemeye çalışan işgal kuvvetlerine karşı direnişin gösteren ve onların bazı araçlarını imha eden görüntüler yayınladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55