,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

DİMED'den Ramazan ayı mesajı

DİMED'den Ramazan ayı mesajı
Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), mesajında dünyayı etkisi altına alan salgın imtihanıyla Ramazan ayına girildiğine dikkat çekerek bu durumun tefekkür ve nefis muhasebesi için bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), yayımladığı Ramazan mesajında, küresel salgına dönüşen Covid-19'un kuşattığı bir dönemden geçildiğini belirtti.

İnsanlık büyük bir musibetle imtihan olurken Ramazan ayına girildiğine işaret edilen mesajda, idrak edilecek mübarek 2020 Ramazan'ın belki de bu boyutu ile tarih boyu unutulmayacağı ifade edildi.

Mesajda, şunlar kaydedildi:

"Evet; Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa gibi mukaddes mekânların kapalı olacağı, camilerde cemaatle ibadetlerin yapılamayacağı bir dönem daha yaşar mıyız bilmiyoruz. Bu anlamda Ramazan ayına hüzünle giriyoruz. Ebetteki yine bir Ramazan mevsimine kavuşturduğu için Rabbimize şükrediyor ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan ayının hayır ve bereketiyle hayata olumlu etki edeceğine inanmaktayız. Kötülüğün kaynağı şeytanın zincirlere vurulduğu bu mübarek mevsimde, insanlığın içinde bulunduğu kötü durumdan, salgının etkisinden kurtulmasını ümit ediyoruz.

Sosyal, siyasal ve ekonomik sistemleri dönüştürmeye namzet bir süreçten geçiyoruz. Hayatı, yaşam şeklini neredeyse bütünüyle etkisi altına alan ve adına yeni tip Coronavirus (Covid-19) denen bir salgın karşısında süper güçlerin; dijital dünyanın, 'gelişen ve ilerleyen bilimin' ne kadar aciz duruma düştüğüne şahitlik ediyoruz. İşte böylesi bir süreçte Ramazan ayına giriyoruz ve bu durumun, tekrar tekrar tefekkür etmemize; dünümüzü, bugünümüzü muhasebe etmemize fırsat sunduğuna inanıyoruz. Ramazan'ın da bu şuurla idrak edilmesi gerektiğine dikkat çekmek istiyoruz.

Bu münasebetle başta basın-yayın çalışanları olmak üzere bütün Müslümanların Ramazan ayını tebrik ediyor, mübarek mevsim ile gelen rahmetin, tüm iman ehlini sarmasını niyaz ediyoruz. On bir ayın sultanı diye nitelendirilen ve Allah'ın kullarına ikramlarda bulunduğu Ramazan'dan bihakkın feyiz alınmasını diliyoruz. Ramazan vesilesi ile acı ve gözyaşlarının son bulmasını umuyor, sulhun ve selametin hâkim, adaletin kaim olduğu bir dünya düzeni için dua ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55