,
  • BIST 9975.07
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 27 °C

Dilipak: Af konusu mart ayından sonra yeniden ele alınabilir

Dilipak: Af konusu mart ayından sonra yeniden ele alınabilir
MHP'nin Meclis'e sunduğu "af" tasarısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, "af" tasarısının mart ayında yapılacak yerel seçimlerden sonra yeniden ele alınabileceğini söyledi.

​Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, MHP'nin Meclis'e sunduğu "af" tasarısının mart ayında yapılacak yerel seçimlerden sonra yeniden ele alınabileceğini söyledi.

28 Şubat Davalarının sürecine ilişkin Yargıtay ve Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru aşamalarının henüz tamamlanmadığını belirten Dilipak, hukuki süreç tamamlandıktan sonra o dönem mahkûm olanlara yeniden yargılanma konusunda bir karar alınacağını söyledi.

"FETÖ’cü hâkimlerin verdiği kararların yeniden gözden geçirilmesi konusu gündemde"

Dilipak, "Bir yandan af konusu tartışılıyor; bu önemli bir durum. Öbür yandan 28 Şubat davası, hatta 15 Temmuz öncesi FETÖ’cü hâkimlerin verdiği kararların yeniden gözden geçirilmesi konusu da gündemde. Yine aynı şekilde Anayasa'da halen değişmesi gereken maddeler var. Bu Anayasa değişikliği yapıldıktan sonra zaten zorunlu olarak, çünkü anayasa maddelerine bağlı olarak birçok yasada da değişiklik yapılıyor. Eski yasaya göre hüküm giymiş olanların yargılanması gerekecek. Tekrar bu konunun gündeme gelmemesi için biraz da onu bekliyorlar. Yerel seçimlerden sonra bu mevcut görülmekte olan davalar da sona erdikten sonra inşallah bir karar alınacak. Hukuki mücadelenin devam etmesi gerekiyor, yâda düzeltme yollarının ısrarla sürdürülmesi gerekiyor. Geç kalındı evet, inşallah önümüzde ki aylarda bir çözüm olur." diye konuştu.

"Verilecek kararların efradını cami, ağyarını mani olması gerekir"

Dilipak, şunları söyledi: "Af konusunda eğer ne olduğu belli olmayan bir karar alınırsa, ara bir çözüm Anayasa Mahkemesinde bu emsal kabul edilerek bu diğer mahkûmlara da şamil kılınıyor. 12 Mart'tan (1971 Muhtırası) sonra ki 74 affında, böyle bir durum ortaya çıktı. Dolayısıyla sorunu çözdük gibi görünürken daha da içinden çıkılmaz bir hale gelebiliyor. Verilecek kararların efradını cami, ağyarını mani; yani bütün unsurlarını ihtiva eden ve yanlış yönlendirilmesine ve istismarına mani olacak şekilde olması gerekiyor. İşin buradaki en zor yanı da AK Parti tek başına bu yasayı çıkartacak güce sahip değil, MHP’nin de kendine has birtakım rezervleri var. Muhalefet ise AK Parti tarafından gelen her türlü teklife karşı direnecek. Dolayısıyla çok kolay bir süreç değil. Öyle zan ediyorum ki mart ayından sonra bu konu tekrar ele alınacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55