,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

Dicle Üniversitesi sağlıkçıları kanlı önlüklerle katliamları protesto etti

Dicle Üniversitesi sağlıkçıları kanlı önlüklerle katliamları protesto etti
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören öğrenciler ile sağlık çalışanları Gazze'de hastanelere yönelik yapılan barbarca saldırıları kanlı önlüklerle protesto etti.

 

7 ekimden bu yana saldırılarını aralıksız sürdüren işgal rejimi Filistin'de hedef aldığı yerleşim yerlerinin yanı sıra hastaneleri bombalayarak katliamlarına devam ediyor.

İşgal rejiminin hiçbir hak hukuk tanımadan hastaneleri bombalamaları, hasta ve hasta yakınlarıyla beraber hastanelerdeki sağlık çalışanlarının hayatını riske atmasını kınayan Dicle Üniversitesi tıp fakültesi öğrencileri, giydikleri kanlı önlük ve kefenli bebek maketleriyle Gazzeli meslektaşlarına desteklerini ifade etti.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenci ve çalışanlar, basın açıklaması düzenledi.

Hazırlanan basın açıklamasını Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencilerinden Murat Önen okudu.

"Dünyada insanların hastaneleri boşaltmaları için bombalarla uyarıldığı tek yer Gazze Şeridi'dir"

Siyonist işgal rejiminin abluka altındaki Gazze'de bombaladığı ve çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 500 Filistinlinin yaşamını yitirdiği El-Ehli Baptist Hastanesi'nde cenazeler arasında Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş'in yaptığı basın toplantısını hatırlatan Önen, "Aciz ve yardıma muhtaç insanların sığındığı çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu bir sağlık kurumunun hedef alınması işgalci israil rejiminin ilk saldırısı değildir. 'Dünyada insanların hastaneleri boşaltmaları için bombalarla uyarıldığı tek yer Gazze Şeridi'dir.' Siyonist rejim, israilli çocukların kafalarının kesildiği iddialarını öne sürerek katliamlarına kılıf bulmaya çalışıp, yalanlar söyledi ve bugün sizlere Dünya'da eşi benzeri olmayan bir suçla, kafaları parçalanmış vücutlarından ayrılmış, iç organları dışarı çıkmış, aileleri tarafından tanınamayacak hale getirilmiş bu çocukları gösteriyorum." dedi.

Önen, "İsrail, dünyanın hastaneleri bombalamasına ve bombalama tehditlerine karşın vereceği tepkisini izliyor ve bu nedenle özgür dünyaya bu işgalciyi durdurması ve hastaneleri bombalamakla övünen liderlerini uluslararası mahkemelerde yargılanması için dizginlemesi çağrısında bulunuyoruz." Görmüş olduğunuz şu kareyi hayallerinizde bile tasavvur etmeniz mümkün değildir. Gazze dışında dünyanın hiçbir yerinde bu kareyi bulamazsınız. Bu bir film sahnesi değil maalesef benzersiz ve tarif edilemez bir vahşetin tezahürüdür." ifadelerini kullandı.

"Uluslararası toplumu israilin Gazze'de gerçekleştirdiği katliamları durdurmaya çağırıyoruz"   

"İşgalci İsrail ile ilişkilerini normalleştiren, barış çağrısı yapan herkesin yüzüne bu fotoğrafı vurmak gerekir!" diyerek konuşmasını sürdüren Önen, şunları söyledi:

"Hastanelerin bombalamalar sonucu işlevsiz kaldığı şu günlerde doktorlarımız yerlerde ve koridorlarda anestezi olmaksızın ameliyatlar yapıyor. Ameliyatlar sırasında bombalamalarda tavanlar çöküyor. Bu bir katliamdır! Kurbanların ve yaralıların sayısı sağlık ekiplerimizin kapasitesinin çok üstünde. Gazze'de tedavi imkanlarının fiilen tükendiğini ilan etmeye sadece birkaç saat kaldı."

Yetkililere çağrıda bulunan Önen, "Sağlık kurumlarının, okulların, ibadethanelerin bombalandığı Gazze'de güvenli hiçbir yer kalmadı. Vicdan sahibi uluslararası toplumu israil işgalini ve Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamları durdurmaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55