,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

DİB Başkanı Erbaş: Faruk Beşer Hoca hayatıyla çok büyük bir hatırat bıraktı

DİB Başkanı Erbaş: Faruk Beşer Hoca hayatıyla çok büyük bir hatırat bıraktı
Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir tedavi gören Prof. Dr. Faruk Beşer, hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Faruk Beşer, beynine pıhtı atması sebebiyle sol tarafına inme sonucu felç geçirmiş ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesi’ne kaldırılmıştı. Kritik süreci bir süredir devam eden Faruk Beşer Hoca bugün vefat etti.

Kocaeli Maşukiye Değirmenbaşı Camii’nde ikindi namazının ardından cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Faruk Beşer Hoca’nın, hayatıyla çok büyük bir hatırat bıraktığını dile getirerek, “Şu anda bir âlimin, bir hocamızın cenazesi vesilesiyle burada toplanmış bulunmaktayız. 20 sene kendisiyle birlikte fakültede görev yaptık. Birlikte idarecilik yaptık. Onun ilme olan aşkını ve talebeye, doğru dini bilgiyi vermek için nasıl mücadele ettiğinin yakinen şahidiyiz. Hem yazdıklarıyla hem konuştuklarıyla hem de yetiştirdiği talebeleriyle inşallah Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem): 'İnsanlar öldükten sonra amel defterleri kapanır. Ancak şu üç kişinin amel defteri kapanmaz.' müjdesine nail olacaktır inşallah. Buna inanıyoruz. Bunlar birisi de ilminden istifade edilen âlimlerdir. O yüzden âlimin ölümü âlemin ölümü gibidir, buyuruyor Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem). Bizim yapacağımız, onları örnek almak, onları gençlerimize örnek göstermektir. Faruk Beşer Hoca nasıl talebelik yaptı, nasıl bu fıkıh ilmine vakıf oldu? İnşallah bizler talebelerimize, öğrenciliğinden itibaren nasıl çalıştığını, ilmini insanlara anlatmak için gece gündüz nasıl gayret ettiğini, yazmaktan hiçbir zaman uzak kalmadığını, gazete köşe yazılarıyla ve televizyon programlarıyla milletimizi nasıl doğru dini bilgiyle buluşturduğunu inşallah örnek göstereceğiz." dedi.

Sevenleri ve akrabalarının dışında birçok tanınmış kişi cenaze namazına iştirak etti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, HÜDA PAR Kocaeli İl Başkanı İbrahim Yolcu, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman gibi siyasilerin yanı sıra Cevat Akşit, Nureddin Yıldız gibi tanınmış isimler de cenaze namazına katılanlar arasındaydı.

Kılınan cenaze namazının ardından Prof. Dr. Faruk Beşer Hoca’nın cenazesinin Maşukiye Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.

Faruk Beşer’in vefatını öğrenen birçok isim şu şekilde taziye mesajı yayımlayarak başsağlığı diledi:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Dâr-ı bekâya irtihal eden İslam Hukuku hocası, Prof. Dr. Faruk Beşer'e Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve talebelerine başsağlığı diliyorum. Değerli bir âlim, yazar ve akademisyen idi. Mekânı cennet olsun.

HÜDA PAR Kocaeli İl Başkanı İbrahim Yolcu: Prof. Dr. Faruk Beşer Hocamızın vefat haberini teessür ile öğrendim. Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın: İslam Hukuku hocası, Prof. Dr. Faruk Beşer'e Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve talebelerine başsağlığı diliyorum. Değerli bir âlim, yazar ve akademisyen idi. Mekânı cennet olsun.

Siyer Vakfı kurucusu ve Yazar Muhammed Emin Yıldırım: Hastalanmasından birkaç gün önce telefonda görüştük. Kim bilirdi ki o görüşmemizin son olacağını… Mevlâ rahmet eylesin Faruk Beşer hocamıza… Mekânı cennet makamı alî olsun. Şu mübarek günler hürmetine Rabbimiz onu rahmeti ile karşılasın. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55