,
  • BIST 10471.32
  • Altın 2458.977
  • Dolar 32.7488
  • Euro 35.0201
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 30 °C
  • Antalya 30 °C

Devlet erkanı 'Kudüs Şehidi'ne duyarsız kaldı!

Devlet erkanı 'Kudüs Şehidi'ne duyarsız kaldı!
Nisan ayında Kudüs’te şehit olan Diyanet İşleri Başkanlığı personeli imam Hasan Saklanan cenaze törenine ne devlet erkanından ne de yerel yöneticilerden kimse katılmadı.

30 Nisan'da işgal altındaki Kudüs'te işgal kuvvetlerine yönelik bıçaklı eylem düzenledikten sonra ateş açılması sonucu şehit olan Diyanet İşleri Başkanlığı personeli imam Hasan Saklanan cenazesi, uzun bir bekleyişin ardından  Ürdün üzerinden Türkiye'ye getirildi.
Şehid Saklanan'ın cenazesinin bugün sabah saat 09.00 itibariyle GAP Havalimanında ailesine ve sevenlerine teslim edildi. Saklanan’ın naaşı konvoy eşliğinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde bulunan Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Ne Ankara ne de yerel düzeyde sahiplenen olmadı

Hem Ankara nezdinde hem de Şanlıurfa Valiliği düzeyinde devlet erkanından hiç kimsenin cenazeyi karşılamaması ve sahiplenmemesi dikkat çekti.

Şehadetiyle Türkiye ve İslam coğrafyasındaki tüm Müslümanları derinden etkileyen Saklanan’ın cenazesine Şanlıurfa milletvekilleri de duyarsız kaldı.

Hiçbir Şanlıurfa milletvekili cenazede görünmediği gibi sosyal medya hesaplarında da Şehid Saklanan ile ilgili bir mesaj da paylaşmadı.

Yerel yöneticiler de görmezden geldi

Saklanan’ın cenazesine sadece milletvekilleri değil yerel yöneticiler de duyarsız kaldı. Cenazeye  ne Büyükşehir  ne de ilçe belediyeleri nezdinde katılım olmadı. 

Saklanan’ın cenazesinde özellikle muhafazakar olarak bilinen siyasi partiler de gerekli katılımı göstermedi.

HÜDA PAR dışında hiçbir siyasi parti kurumsal anlamda sahiplenmedi

HÜDA PAR dışında hiçbir siyasi parti kurumsal anlamda cenazeyi sahiplenmezken HÜDA PAR İl Başkanlığı nezdinde cenazeyi karşılamak için bir gün önceden halka çağrı yapıldı.

Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir de bizzat cenazeye katıldı.

Bununla birlikte bazı partiler sadece şahıslar bazında cenazeye katılmayı tercih ederken birçok parti ise hiçbir şekilde katılım göstermedi.

Hem devlet erkanının hem de siyasi partilerin Şehid Saklanan’ın cenazesine duyarsız kalmasına tepki gösteren Şanlıurfalılar, bunun çok büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

URFANIN NABZI

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55