Derik saldırısına 20 gözaltı!
Yayınlanma:
Güncelleme:
Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'e yönelik PKK’nın el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda 20 kişi gözaltına alındı.
Mardin’in Derik ilçe Kaymakamı Safitürk'e yönelik saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 20 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Mardin’in Derik İlçe Hükümet Konağı’na saat: 12.45 sularında PKK’liler tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Kaymakamlık makamının hedef alındığı saldırıda, ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile 2 kişi yaralandı.
Ağır yaralanan Kaymakam Safitürk, ambulans helikopterle Gaziantep’e sevk edilirken durumları hafif olan 2 polisin ise Derik Devlet Hastanesi’nde tedavileri devam ediyor.
Saldırı sonrası ilçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyonda şuana kadar 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.