,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Depremzede İmam Hatip öğrencisi LGS'de Türkiye Birincisi oldu

Depremzede İmam Hatip öğrencisi LGS'de Türkiye Birincisi oldu
Deprem bölgesi Malatya'dan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katılan İmam Hatip öğrencisi Melike Behçet, büyük bir başarı göstererek tüm sorulara doğru cevaplayıp Türkiye birincileri arasına girdi.

 

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Ortaokul Bölümü Öğrencisi Melike Behçet (14), babası Mustafa Behçet, Okulun Baş Müdür Yardımcısı Hasan Uğur ve koçluğunu yapan matematik öğretmeni Mehmet Açıkgöz, yaşanan başarı süreci ve yaşadıkları sevinci İLKHA Muhabiri ile paylaştı.

"Hiç inancımı kaybetmedim ve bir imam hatipli olarak Türkiye birincisi olmak benim için gurur verici"

Melike Behçet

Deprem nedeniyle düzeninin bozulduğunu ve ders çalışma düzeninde aksaklıklar yaşadığını belirten Melike Behçet, "Depremden sonra köye gittik. Bulunduğumuz ortam bir anaokulu odasıydı çok kalabalık olduğu için fazla çalışma ortamı bulamadım ve ilk bir ay çalışamadım. Sonrasında WhatsApp grupları kuruldu ve tekrar çalışma düzenimi sağlayarak derslerime çalıştım. Bu süre içerisinde hiç inancımı kaybetmedim. Ve bir imam hatipli olarak Türkiye birincisi olmak benim için gurur verici. Seneye LGS'ye girecek olanlara tavsiyem, inanarak disiplinli bir şekilde çalışmalarıdır." dedi.

"Hedefimde yazılım mühendisliği var"

Hedefinde yazılım mühendisliği olduğunu kaydeden Behçet, "Hedefimde Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi vardı İnşallah gelecek orada başlarım ama ileride başka okula da gidebilirim. Tabi çok zorlu bir süreç yaşadık ama bu süre zarfında hiç inancımı kaybetmedim. Emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bu başarıda onların katkısı da çok oldu." diye konuştu.

"Bireysel başarısından gururlanmamdan daha çok mensup olduğu camia adına çok gurur verici bir durum"

Baba Mustafa Behçet

Kızının LGS'de tam puan alarak Türkiye birincisi olmasının kendilerini gururlandırdığını belirten Baba Mustafa Behçet, "Bireysel başarısından gururlanmamdan daha çok mensup olduğu camia adına çok gurur verici bir durum. Çünkü İmam Hatip camiası adına bu sınava katılmıştı. Tabi bu başarısından hepimiz gururlandık. Emeği geçen tüm öğretmenlere ve okul yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

"Melike inanmıştı, inancının sonunda bu başarıyı ortaya koydu"

Yaşanan depremin büyük bir travma olduğuna vurgu yapan Behçet, "11 ilde yaşanan deprem hepimizin hayatını alt üst etti. Aslında depremden öte bir felaketti. Tabi çocukların düzeni bozuldu. Depremden sonra biz tek odalı bir ana okuluna sığınmıştık ve 4 ailenin kaldığı bir yerdi. Melike bu ortam içerisinde çalışmaya çalışıyordu ancak çalışamıyordu. Yine de inancını kaybetmedi ve biz de ona inanıyorduk, arkasında durduk ve destek olmaya çalıştık. Oda bir aylık sürecinin ardından kendini toparlayarak, inançla azimle disiplinli bir şekilde gayret gösterdi bu gayretin neticesinde de bu başarı geldi. İnandığınız zaman gerçekten bir şeyi başarırsınız. Melike inanmıştı, inancının sonunda bu başarıyı ortaya koydu. Ondan dolayı çok mutlu ve gururluyuz." diyerek yaşadıkları sevinci dile getirdi.

"Deprem nedeniyle biraz sekteye uğradı fakat ilerleyen süreçte biz öğrencilerimizi yalnız bırakmadık"

Baş Müdür Yardımcısı Hasan Uğur

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Baş Müdür Yardımcısı Hasan Uğur, "Okulumuz Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı bir okul. Şimdi LGS kapsamında okulumuzda yürüttüğümüz bazı projeler var. Ben kısaca ondan size bilgi vermek istiyorum. Şimdi din öğretimine bağlı proje okulları bünyesinde hedef her sene LGS 2022-2023 şeklinde uygulanan projemiz var. Sene başında biz bu kapsamda öğrenci grubumuzla bu çalışmayı başlatmıştık. Sistemli bir şekilde devam ediyordu ama malum deprem nedeniyle biraz sekteye uğradı fakat ilerleyen süreçte biz öğrencilerimizi yalnız bırakmadık." dedi.

"Melike'nin yanında bir yanlışı olan 2 yanlışı olan 3-4 yanlış olan yaklaşık 35 civarı öğrencimiz var"

Bu süreçte öğrencilerinin WhatsApp grupları, uzaktan eğitim gibi yollarla destekleyerek sınav sürecini tamamlamalarına yardım ettiklerini belirten Uğur, şöyle devam etti:

"Bunun sonucunda sağ olsun öğrencilerimiz büyük başarılar elde ettiler. Şu an Melike tam puan alan bir öğrencimiz, onunla beraber yaklaşık 35 öğrenci Malatya merkezdeki nitelikli okullara gidecek 35 öğrencimiz daha var. Tabi bunlar Malatya'nın en güzeli okulları. Sayımız 150'idi normalde ilk kayıtlı öğrenci sayımız yalnız bunların hemen hemen yarısı il dışına nakil aldı. Bu mevcut öğrenciler içerisinde bizim beklentimiz şu an 50 tane Malatya merkezdeki nitelikli okullara öğrencilerimizin yerleşmesi. Büyük bir başarı. Melike'nin yanında bir yanlışı olan 2 yanlışı olan 3-4 yanlış olan yaklaşık 35 civarı öğrencimiz var. Ciddi bir başarı var. Tabi dediğim gibi bu başarının altında bir sistem var o da din öğretimi Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu proje okulları bünyesinde gerçekleştirilen hedef LGS projesi ve bu süreçte emek veren öğretmen arkadaşlarım olsun idarece arkadaşlarım olsun kıymetlilerim olsun sevgili öğrencilerimin hepsini tebrik ediyorum başarılarının devamını inşallah diliyorum."

"Melike ahlakı, gayreti azmiyle tam bir imam hatip öğrencisiydi"

Mehmet Açıkgöz

Melike'nin koçluğunu yapan Matematik öğretmeni Mehmet Açıkgöz ise "İmam hatipten çıkan Türkiye'nin birincisi bizim okuldan olması bizi ayrıca onurlandırdı. Melike ahlakı, gayreti azmiyle tam bir imam hatip öğrencisiydi. Biz deprem öncesinde bizim okulumuzdan Türkiye birincisi çıkacağına canı gönülden inanıyorduk. Deprem sonrasında acaba dediğimiz noktada Melike'nin bize telefon etmesiyle 'Hocam biz Malatya'da kaldık ne yapmam gerekiyor.' demesiyle Melike bizde de bir ışık uyandırdı. Melike'nin o telefonu sayesinde biz WhatsApp gruplarını oluşturduk. Melike buna sebep oldu diyelim. Melike'nin burada bizde bu ışığı uyandırmasıyla birçok öğrencimiz Türkiye'nin en prestijli fen liselerine yerleşiyor. Rabbim de ona nasip etti bu başarıyı.  Allah yolunu bahtını açık etsin. Bu başarı okul idaresinin, öğretmen arkadaşlarının, ailesinin ve Melike'nin başarısı." diye konuştu.

Okul yönetimi başarısından dolayı Melike'yi altınla ödüllendirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55