,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Depremzede çocuklar yaz Kur'an kurslarına akın etti

Depremzede çocuklar yaz Kur'an kurslarına akın etti
Okulların tatil olmasıyla birlikte deprem bölgesindeki çocuklar az hasarlı ve hasarsız camilerde dini eğitimlerini almak için yaz Kur'an kurslarına başladılar.

 

Adıyaman il genelinde on binlerce çocuk Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek, kendilerine lazım olacak dini bilgileri alarak daha iyi bir insan olmak için çaba sarf edecek.

"Haftanın 5 günü devam edecek kurslarımız"

Mevlüt Haliloğlu

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, "Yaz kurslarımızın esas amacı bir Müslüman olarak hepimizin temel dini bilgileri öğrenmektir. İyi bir Müslüman, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak bize lüzumlu olan dini, kültürel, ahlaki bilgileri öğrenmek şeklinde özetleyebiliriz. Yaz Kur'an kurslarımız 3 Temmuz itibariyle başladı, 11 Ağustos itibariyle sona erecektir. 6 hafta sürecek olan kurslarımız geçtiğimiz yıllarda biraz daha uzundu. Günlük 3 saat ders bir saat etkinlik olacaktır. Haftanın 5 günü devam edecek kurslarımız. İnşallah bu süre içerisinde çocuklarımızın temel dini bilgileri öğrenmeleri esas olacak. Bir Müslümanın namazda bilmesi gereken kısa sureler ve dualar öğretilecek çocuklarımıza. Çocuklarımız Kur'an okumasını öğrenecekler. Daha önce öğrenmiş olan çocuklarımız tekrar etmiş olacaktır." dedi.

"Çocuklarımızın bu felaketi hissetmemesi adına elimizden geleni yapıyoruz"

Rabia Torun

Öğrenci velilerinden Rabia Torun, "6 Şubat'ta yaşadığımız depremin ardından çocuklarımızın yaz Kur'an kurslarına gelebilmesi bizler ve çocuklarımız için sevindirici oldu. Çocuklarımızın bu felaketi hissetmemesi adına elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımızın camiye gelip dinimizi daha iyi öğrenmeleri, Peygamber Efendimizin hayatını, iman esaslarını öğrenmelerini sağlayacağız. Burada farklı etkinliklerle çocukların daha ahlaklı olmasını sağlayacak hocalarımız var. Bizim için çocukların gelecekleri ahiretlerini en güzel şekilde kurtarmalarıdır. Çocukların psikolojileri çok etkilendi bu depremde o yüzden toparlanmaları için çaba harcayacağız." ifadelerini kulandı.

"Çocuklar olarak buraya geldiğimizde depremin etkisini unutabiliyoruz"

Emin Efe Karakoç

Yaz tatilinde camiye koşan çocuklardan Emin Efe Karakoç, "Yaz Kur'an kursu başladı ben de camiye geliyorum. Bir deprem oldu ama Kur'an kurslarının açılması bizler için çok güzel oldu. Çocuklar olarak buraya geldiğimizde depremin etkisini unutabiliyoruz. Gelip Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz bundan dolayı çok mutluyum." şeklinde konuştu.

"Arkadaşlarımızla beraber etkinlikler yapıyoruz"

Abuzer Devran

Kursun açılmasına çok sevindiğini belirten Abuzer Devran, "Kursların açılması bizler için çok iyi oldu. Burada arkadaşlarımızla beraber etkinlikler yapıyoruz. Hocalarımız da iyi. Kur'an okuyoruz. Çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Dinimizi öğreniyoruz, kötü söz kullanmıyoruz. Futbol turnuvaları yapıyoruz, havuza gidiyoruz." dedi.

"Kur'an kursunu çok seviyorum"

Aysima Orakcı

Kur'an kursuna gelmeyi çok sevdiğini belirten Aysima Orakcı, "Burada çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Sürekli bir şeyler dağıtılıyor. Arkadaşlarımız oyun oynuyoruz. Dinimizi, imanın esaslarını öğreniyoruz. Depremde kaybettiğimiz arkadaşlarımız için üzülüyoruz. Allah rahmete eylesin onlara. ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55