,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

Depremin yıktığı Adıyaman’da Miraç Kandili programı düzenlendi

Depremin yıktığı Adıyaman’da Miraç Kandili programı düzenlendi
Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı Adıyaman’da, Miraç Kandili münasebetiyle depremden hasar görmeyen 17 camide program düzenlendi.

Üç ayların içinde bulunan ve Ramazan’ın habercisi olan Miraç Kandili ülkenin dört bir yanında idrak edildi.

Depremin yıktığı Adıyaman’da da Müslümanlar camilerde düzenlenen programlara iştirak etti.

Adıyaman İl Müftülüğünce Emir Sultan Camii’nde Miraç Kandili programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şeriflerin okunduğu programda, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Programın ardından İLKHA muhabirine konuşan Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, bu yıkımların hayra vesile olması temennisinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca önce Kahramanmaraş, daha sonra da Adıyaman’da koordinasyonu sağlamak amacıyla görevlendirildiğini belirten Karabayır, enkaz çalışmasında sona doğru gelindiğini söyledi.

Karabayır, “Deprem vesilesiyle önce Kahramanmaraş daha sonra Adıyaman'da görevlendirildi. Depremin ilk anından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığımız başta olmak üzere, merkez ve taşra teşkilatlarımızın mensubu olan bütün arkadaşlarımız gibi alanda olduk. Adıyaman'da gördüğünüz gibi artık kurtarma çalışmaları sona doğru gidiyor. Allah'tan umut kesilmez. Kurtarma çalışmaları içerisinde inşallah yine vatandaşlarımız çıkarılır. Büyük bir felaket, büyük bir yıkım oldu, inşallah hayra vesile olur.” dedi.

Miraç olayının gelişim sürecine değinen Karabayır, valilikçe sağlam olduğu tespit edilen 17 camide Miraç Kandili’nin idrak edildiğini belirtti.

Karabayır, “Üç aylardayız. Tabii bugün Miraç Kandili’ni Adıyaman'ımızda idrak etmiş oluyoruz. Bugün cuma olması hasebiyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın taşra teşkilatı olarak, insanlarımızın ibadet ihtiyaçlarını gidermek ve huzuru ilahide durabilmek için valilikçe sağlam olduğu tespit edilen ve müsaade edilen 17 camimizde hem cuma namazı kılındı hem Miraç Kandili idrak edildi. Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerifler okundu. Cuma namazını da bu camilerimizle birlikte tam 24 yerde kılındı. İlçe ve köylerimize de aynı şekilde kılındı.” diye konuştu.

Miraç hadisesini anlatan Karabayır, Peygamber Efendimizin hayatına bakıldığında, onun bile çok ağır imtihanlar geçirdiğini ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55